sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

RoPS avasi kauden kotivoitolla AC Oulusta

RoPS voitti kotonaan Pohjois-Suomen paikallisderbyssä AC Oulun lukemin 1-0 (0-0). RoPS sai miesten Ykkösen ottelusta hienon torjuntavoiton puolustamalla joukkueena hyvin. AC Oulu oli ottelussa hallitsevampi osapuoli, mutta kotijoukkueella oli johtoasemassa useitakin paikkoja lisämaaleihin. Esimerkiksi Jose Manuel Rivera olisi voinut ratkaista pelin muutamasta hänelle siunaantuneesta tuhannen taalan maalintekopaikasta.

Ottelun ensimmäinen puoliaika alkoi tunnustellen AC Oulun pitäessä kuitenkin enemmän palloa kontrollissaan. Kotijoukkueesta puolittaisiin paikkoihin pääsivät puoliajan kuluessa muun muassa Jose Manuel Rivera, Emenike Mbachu ja Mika Lahtinen. Ensimmäisen puoliajan vaarallisin tilanne nähtiin kuitenkin vierailijoiden toimesta, kun AC Oulun toppari Janne Hietanen pääsi puskemaan pelin 38. minuutilla maalia kohti. RoPS selvisi tilanteesta, kun pallo ponnahti yläriman ja tolpan kautta väljemmille vesille. Ensimmäinen jakso päättyi maalittomaan tasatulokseen.

Toinen puoliaika alkoi kotijoukkueen kannalta myönteisesti. AC Oulu pääsi antamaan kulmapotkua, mutta RoPS purki tilanteen keskialueelle Jose Manuel Riveralle, joka vapautti nappisyötöllään 22-vuotiaan nigerialaisen Emenike Mbachun maalintekoon ja hän onnistui. Ottelua oli pelattu 50 minuuttia. Pelin painopiste oli tämän jälkeen RoPS:n päädyssä, mutta RoPS puolusti hyvin johtoasemaansa. RoPS:n nuori topparikaksikko Faith Friday Obilor ja Ndukaku Udoka Abilor pelasi varmaotteisesti ilman suurempia virheitä. RoPS:n maalivahti Mikko Vilmunen ohjasi puolustusta hyvin äänenkäytöllään ja liimasi AC Oulun vedot varmaotteisesti näppeihinsä. 73. minuutin jälkeen RoPS pääsi vaaralliseen vastahyökkäykseen ja Emenike ja Alexander Kokko olivat juonimassa lisämaalia. Emenike lähestyminen torjuttiin kuitenkin vierailijoiden puolustuksen toimesta. AC Oulu sai vaarallisimman paikan toisella jaksolla, mutta vedon putsasi Joonas Pennanen maaliviivalta. Tämän jälkeen kotijoukkueen meksikolaisella Riveralla oli parikin avopaikkaa, mutta hän tuhri ne. Ottelu päättyi jännittävien hetkien jälkeen kotijoukkueen voittoon.

Pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa AC Oulun valmentaja Juha Malinen totesi, että AC Oulun pelissä oli tietyt vahvuudet, mutta maaleja pitäisi paikoista saada. Malinen kertoi, että Rovaniemen Palloseuran peli tulee varmasti kehittymään kauden edetessä. AC Oulun Mika Nurmela oli samaa mieltä Malisen kanssa ja sanoi, että AC Oulun olisi pitänyt hyödyntää viimeisiä ratkaisuja paremmin. Nurmelan mukaan kokonaisuutena AC Oulu pystyi kuitenkin pelaamaan kohtuullisen hyvin omaa peliään harjoittelun mukaisesti lukuun ottamatta viimeisiä ratkaisuja kentällä. RoPS:n valmentaja Kari Virtanen oli huojentunut kolmeen pisteeseen ja vaikutti varsin tyytyväiseltä etenkin joukkueen puolustustyöskentelyyn. Virtanen kuitenkin huomautti, että RoPS olisi voinut tehdä pelin loppupuolella useammankin maalin ja ratkaista pelin lisäosumien myötä. Virtanen oli tyytyväinen joukkueensa peliin, mutta kaipaa vielä kotimaisia vahvistuksia joukkueeseensa. Hänen mukaansa joukkueen ulkomaalaiskiintiö on nyt täynnä. RoPS:n joukkueessa oikeana laitapakkina pelannut Joonas Pennanen oli tyytyväinen, että kausi avattiin hänen entistä seuraansa vastaan. Pennanen on pelannut yleensä laitalinkkinä ja kertoi pelanneensa viimeksi laitapakkina kymmenkunta peliä vuonna 2007. Hän kaipasi kuitenkin parempaa kommunikaatiota toppareiden kanssa peliin, vaikka puolustuslinja suoriutuikin pelistä mallikkaasti.

Paitsion ottelun vakuuttaja: Faith Friday Obilor -fyysinen toppari puolusti, taklasi ja katkoi hyvin, mutta pelin avaamisessa on vielä hieman parantamisen varaa.

Teksti: M.L., kuvat: Miika Kangasniemi

Otteluraportin tarjosi: Intersport Rovaniemi