sunnuntai 6. toukokuuta 2012

RoPS kaatoi vieraissa FC Hämeenlinnan

Rovaniemen Palloseuran hyvät otteet Ykkösessä saivat jatkoa joukkueen kukistaessa lauantain vieraspelissä FC Hämeenlinnan. RoPS on näin aloittanut kautensa kahdella voitolla ja pitänyt oman maalinsa koskemattomana.

RoPS pelasi varmaotteisesti kauden toisen sarjaottelunsa, kun se kohtasi FC Hämeenlinnan Kaurialan kentän epätasaisella nurmella. Kentän heikohko kunto vaikutti osin pelin tasoon ja suurta jalkapallon juhlaa ei kentällä nähty. Sen sijaan kentällä nähtiin hyvin puolustava RoPS, joka vastasi myös ottelun tehoista. Kun peliä oli pelattu noin 33. minuuttia, viimeisteli Jose Manuel Rivera ottelun avausmaalin Aleksandr Kokon esityöstä. Tämä olikin ottelun ensimmäisen puoliajan ainoa osuma ja näin tauolle mentiin tilanteessa 0-1.

Toisella puoliajalla peli jatkui samankaltaisena RoPS:n vastatessa ainoista vaarallisista tilanteista. Ottelun 58. minuutilla päänsä lyönyt Jukka Yrjänheikki joutui tulemaan vaihtoon ja kentälle hänen tilalleen tuli RoPS:n uusin vahvistus Ebrima Sohna. Norjassa vuosia pelannut Sohna liittyi joukkueeseen vasta bussimatkalla kohti Hämeenlinnaa, mikä osaltaan kertoo RoPS:n kapeasta materiaalista, koska harvoin näin lyhyen mukanaolon jälkeen pelaaja pääsee mukaan joukkueen pelaavaan kokoonpanoon.

Ottelussa edettiin 0-1 lukemissa aina 86. peliminuutille saakka, jolloin RoPS:n Emenike Uchenna Mbachu viimeisteli 0-2 lukemat kauden toisella maalillaan. Vielä ottelun lopussa RoPS vaihtoi kentälle Mika-Matti Maisonvaaran, joka korvasi juuri Emeniken ja Toni Vesalan, joka korvasi kärjessä Aleksandr Kokon. Melko nopeasti vaihdon jälkeen peli puhallettiin päättyyneeksi ja näin RoPS pääsi kotimatkalle 0-2 vierasvoiton siivittelemänä.

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevana lauantaina, jolloin se kohtaa yhden sarjan suosikeista eli PK-35:n. Ottelu pelataan klo 17:00 alkaen ISS Stadionilla.

Teksti: M.N., kuva: Miika Kangasniemi