maanantai 4. kesäkuuta 2012

Kärkikamppailu RoPS:lle

Rovaniemen Palloseuran hyvin alkanut kausi sai jatkoa, kun joukkue otti 1-3 (0-1) vierasvoiton SJK:sta. Voiton myötä RoPS vankisti paikkaansa Ykkösen kärkipaikalla.

Sunnuntaina Seinäjoella pelattu ottelu SJK-RoPS alkoi vieraiden osalta loistokkaasti, sillä jo ottelun 7. peliminuutilla RoPS siirtyi 0-1 vierasjohtoon. Tällöin viimeistelyssä onnistui kauden ensimmäisellään Aleksandr Kokko. Jokin aika tästä ja Kokko sai toimitettua pallon jo toistamiseen SJK:n maaliin, mutta tämä osuma liputettiin paitsioksi. Ottelun edetessä pallonhallinta siirtyi enemmän kotijoukkue SJK:lle, joka rakensikin muutaman oivan maalipaikan ottelun ensimmäisellä puoliskolla. Kotijoukkueen ruuti oli kuitenkin vielä märkää ja näin tauolle siirryttiin lukemissa 0-1.

Toisella puoliajalla RoPS onnistui kasvattamaan johtoaan, kun ottelua oli pelattu noin 58. minuuttia. Tällöin Kokko viimeisteli hallitusti 0-2 lukemat ottelun toisella henkilökohtaisella maalillaan. Reilu kymmenen minuuttia tästä ja RoPS ratkaisi ottelun lopullisesti. Ndukaku Alison (kuvassa) teki taululle ratkaisevat 0-3 lukemat. Ottelun 77. peliminuutilla Kokko tuli vaihtoon ja hänen tilalleen kentälle kirmasi Mika-Matti Maisonvaara. Tämän vaihdon myötä RoPS:n piikkiin ottelun loppuajaksi meni Mika Lahtinen. Vielä aivan ottelun lopussa kellon näyttäessä jo 90. peliminuuttia, kotijoukkueen vaihdossa pelin aloittanut brassi Daniel Caumo kavensi tilanteen 1-3:een. Nämä olivat kuitenkin loppulukemat ja näin kaikki kolme sarjapistettä matkasivat alkukauden ehdottomasta kärkiottelusta Napapiirille.

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevana lauantaina eli 9.6., jolloin se kohtaa Rovaniemen keskuskentällä joensuulaisen Jipon. Ottelu alkaa klo 17:00.