sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Helppoa, niin helppoa

Rovaniemen Palloseuran ja Oulun Palloseuran väliseen Ykkösen otteluun saapuneet reilut
1100 maksanutta katselijaa saivat nähdäkseen kotijoukkueen kauden parhaan esityksen - toistaiseksi.

Ottelu alkoi rovaniemeläisten pirteällä esityksellä. Heti ensimmäisestä hyökkäyksestä oli tulla maali, mutta Mika Lahtinen ei vielä tässä vaiheessa saanut palloa verkon perukoille. Vierasjoukkueena pelannut Oulun Palloseura sai vasta reilun 25. peliminuutin kohdalla ensimmäisen laukauksen kohti kotijoukkueen maalia. Muutenkin ensimmäinen jakso sujui kotijoukkueen hallinnassa, oululaisten tyytyessä parkkeeraamaan bussia maalinsa eteen. Hyvin paljon kuvaavaa läpi ensimmäisen jakson oli myös se, että kun RoPS:n laituri Emenike Mbachu eteni laitaa pitkin ja laittoi keskityksen, niin keskityksen suunta kohdistui lähes poikkeuksetta liian taakse. Näin tauolle siirryttiin maalittomassa 0-0 tilanteessa.

Ottelun toinen puoliaika alkoi myös pirteästi. Antti Peura nousi hyvin vasenta laitaa jatkaen syötön Emenike Mbachulle. Tämä jatkoi etenemistä vasenta laitaa pitkin ja keskitti maalille tarkan keskityksen, jossa läpi pelin hyvin liikkunut Mika Lahtinen oli päineen kohdilla ja ottelun avausmaali oli nähnyt päivänvalon. Maalin jälkeen oululaisten oli pakko avata peliänsä ja täten RoPS pääsi entistä paremmin rakentamaan maalintekopaikkoja kohti oululaispäätyä. Eräästä tällaisesta tilanteesta syntyikin ottelun toinen maali, jonka viimeisteli Emenike Mbachu. Tämän jälkeen RoPS vaihtoi loukkaantuneen kapteeninsa, Tuomo Könösen pois kentältä. Tilalle tuli Aleksandr Kokko ja jo kentällä ollut Tuomas Tyystälä otti Könösen paikan puolustavana keskikenttäpelaajana. Huomioitavaa oli jälleen Kokon tyylikäs ja helpon näköinen pelaaminen, tuntui kuin miehellä olisi ollut minuutti tolkulla aikaa katsoa minne laukauksensa asettelee, niin helpon näköistä miehen pelaaminen oli. Selvässä johtoasemassa kotijoukkue RoPS alkoi varmistelemaan voittoa ja ei joutunut kertaakaan vakavasti uhatuksi oululaisten taholta. Kellon näyttäessä jo yliaikaa pääsi Aleksandr Kokko vielä viimeistelemään 3-0 maalin kotijoukkueelle.

Huomioitavaa pelissä oli ottelun tuomarin, Mikko Leinon erinomainen tuomarointi. Tuomari otti virheet pois ja antoi pelaajien pelata esim. hyötynäkökohtaa hyödyntäen.

Tällä hetkellä RoPS:lla on kymmenen pisteen johto sarjassa, mutta todellisuudessa ero voi olla vain kuusi pistettä, sillä sarjataulukossa neljäntenä olevalta Viikingeiltä puuttuu kolme kabinettipistettä ja joukkueella on lisäksi yksi rästipeli pelaamatta. Sarja on vielä pahasti kesken eli pitäkäämme shamppanjat vielä jäissä RoPS:n nousun suhteen!

Paitsion ottelun vakuuttaja: Emenike Mbachu -väsymätöntä uurastusta vasemmalla laidalla. Emeniken saldo 1+2 puhuu omaa kieltään. Huom! Tällä kertaa olisi voinut valita myös koko kotijoukkueen ottelun vakuuttajaksi, sillä jokainen pelaaja onnistui hyvin ottelussa.