torstai 5. heinäkuuta 2012

RoPS jatkoi voittojen tiellä

Rovaniemen Palloseura vahvisti johtoaan Ykkösen sarjakärjessä joukkueen kukistettua vieraissa ”vokaalit” eli FC KooTeePee:n maalein 0-3 (0-0). Samalla PK-35 voitti kotonaan SJK:n, mikä tarkoittaa sitä, että RoPS:n sarjajohto on 13 pelikierroksen jälkeen kahdeksan pistettä.

Ottelu FC KooTeePee-RoPS alkoi melkoi tasaisissa merkeissä Arto Tolsa Areenalla. Paikalle saapuneet 942 katsojaa saivat nähdä kohtuu hyvätasoista divarifutista, mutta onnistumisia ottelussa saatiin odotella aina viimeiselle kolmannekselle saakka muutamista hyvistä yrityksistä huolimatta. Näin ottelun tauolle siirryttiin maalittomassa 0-0 tilanteessa.

Toisella puoliajalla peli eteni tasaisesti aina 69. peliminuutille saakka, jolloin vierailijoiden Jose Manuel Rivera laukoi RoPS:n 0-1 vierasjohtoon. Ottelun 75. peliminuutilla Mika Lahtinen vei Emeniken esityöstä RoPS:n jo 0-2 vierasjohtoon ja neljä minuuttia myöhemmin Emenike viimeisteli Jose Manuel Riveran syötöstä taululle 0-3 lukemat. Nämä olivatkin ottelun päätöslukemat ja näin voitosta saatavat kolme sarjapistettä matkasivat RoPS:n mukana Napapiirille.

RoPS oli ottelussa osin varamiehisenä, koska kokoonpanosta olivat poissa pelikiellossa olleet Faith Friday Obilor sekä Ebrima Sohna, jonka HJK on kiinnostunut hankkimaan loppukaudeksi riveihinsä. Osin näiden poissaolojen takia RoPS:n vaihtopenkin pelaajat eli Mika-Matti Maisonvaara, Jukka Yrjänheikki ja Toni Vesala saivat keskiviikkona tärkeitä minuutteja kentällä. Paluun kokoonpanoon olivat tehneet myös edellisestä ottelusta kuumeen takia poissaolleet Mika Lahtinen ja Tuomo Könönen, jotka toivat selkeästi terästystä joukkueen otteisiin..

Seuraavan kerran RoPS pelaa jo tulevana lauantaina, jolloin se kohtaa kotikentällään oululaisen OPS:n. Ottelu pelataan Rovaniemen keskuskentällä klo 17:00 alkaen.