sunnuntai 19. elokuuta 2012

Tuttu kaksikko ratkaisi pelin maaleillaan

Rovaniemen Palloseuran hurja tahti Miesten Ykkösessä jatkui lauantaina, kun joukkue kukisti kotijoukkue FC Hämeenlinnan 411 katsojan edessä maalein 0-2 (0-1). RoPS:n käskyttäjä Kari Virtanen oli tyytyväinen kolmeen sarjapisteeseen, mutta ei niinkään joukkueen otteisiin kentällä.

Ykkösessä tappioitta kauden edennyt RoPS jatkoi samalla kaavalla myös 20 pelikierroksen ottelussaan Kaurialan Stadionilla. Joukkueen puolustuslinja piti vastustajan loitolla maalintekotilanteista ja joukkueen hyökkäyskalusto vastasi tarvittavista tehoista. Peli alkoi kuitenkin melko tasaisissa merkeissä ja varsinaisia maalipaikkoja ei pelissä juurikaan nähty. Kuitenkin ottelun 37. peliminuutilla Ykkösen kuukauden pelaajaksi heinäkuun osalta valittu Aleksandr Kokko pääsi tuulettamaan kauden 12 maaliaaan ja näin taululla paistoivat 0-1 vierasjohtolukemat. Tilanteessa Kokko puski Mika Lahtisen keskityksen maalin perukoille Ozeias Gracianon estelyistä huolimatta. Näin tauolle siirryttiin tilanteessa 0-1.

Toselle puoliajalle tuli melko aktiivinen kotijoukkue ja Albin Granlundin käsivirheen ansiosta FC Hämeenlinna sai rangaistuspotkun heti puoliajan alussa. Pallon taakse asettunut Deco ampui pelivälineen kuitenkin jonnekin Hämeenlinnan keskustan suuntaan ja tilanne säilyi 0-1:ssä. Heti seuraavasta hyökkäyksestä RoPS rokotti kotijoukkuetta toistamiseen. RoPS:n Tuomo Könösen laukauksen jälkitilanteesta Mika Lahtinen siirsi lukemat 0-2:een ottelun 49. peliminuutilla. Tilanteessa Könösen laukaus kimmahti tolpasta Lahtiselle, jolla oli aikaa ja tilaa viimeistellä ratkaisevan tuntuiset 0-2 lukemat Kaurialan Stadionin tulostaululle. Maali oli samalla Lahtisen kauden 11 osuma, millä hän on Ykkösen maalintekotilastossa toisella sijalla heti Kokon perässä.

Ottelun loppupuolella, kun peliä oli pelattu 73. minuuttia, teki RoPS ottelun ensimmäisen ja viimeisen vaihtonsa, kun Eetu Muinonen korvasi kentällä Victor Turcioksen. FC Hämeenlinna käytti kaikki kolme vaihtoaan ottelussa, mutta nämä eivät merkittävästi muuttaneet ottelun kuvaa ja näin peli päättyi RoPS:n kahden maalin voittoon. RoPS:n maalissa pelannut Mikko Vilmunen sai näin jälleen kerran nollapelin vyölleen ja sekä Aleksandr Kokko että Mika Lahtinen maalin omiin nimiinsä. Voitosta huolimatta RoPS:n valmentaja Kari Virtanen ei ollut täysin tyytyväinen joukkueensa otteisiin kentällä. Kolme pistettä sen sijaan lämmittivät Virtasen mieltä ja se seikka, että RoPS johtaa sarjaa lähes ylivoimaaseen tyyliin 16 pisteellä.

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevana lauantaina (25.8.), jolloin se kohtaa vierasottelussa PK-35:n. Ottelu pelataan ISS Stadionilla klo 17:00 alkaen.