sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Voitonhalu ratkaisi pelin HIFK:lle

Rovaniemen Palloseuran ja helsinkiläisen IFK:n välisessa koitoksessa nähtiin selvästi se, että ilman motivaatiota loppukautta pelaava kotijoukkue pystyy häviämään HIFK:n tasoisellekin joukkueelle. Kotijoukkueen otteissa näkyi läpi pelin haluttomuus ja osin asennevikakin, joten nälkäisempi HIFK keräsi Rovaniemen keskuskentältä kaikki kolme sarjapistettä lukuisten vieraskannattajien iloksi ja ansaitsi yritteliäisyydellään voiton ottelusta. Syksyisessä säässä pelattua ottelua oli saapunut seuraamaan vaivaiset 685 katsojaa.

Kauden kääntyessä loppua kohden RoPS pelaa sille merkityksettömiä otteluita alta pois, sillä joukkue on jo hyvissä ajoin varmistanut nousunsa Veikkausliigaan. Joukkueesta puuttuu tällä hetkellä puolitusinaa aloituskokoonpanon miestä, sillä esimerkiksi Faith Friday Obilor on lainassa FC Interissä, Jose Manuel Rivera on kotimaassaan antamassa näyttöjä pääsarjajoukkueelle ja Mika Lahtinen, Victor Turcios ja Tuomas Tyystälä ovat loukkaantuneina. Tähän päälle vielä Antti Peuran pelikielto, joten RoPS oli joutunut muokkaamaan kokoonpanoaan melkoisesti. Aloituksessa oli mm. vasta 16-vuotias toppari Arttu Härkönen. Itse pelissä maalinteon aloitti vierailija HIFK. Ottelun 18. minuutilla Sami Okkonen siirsi joukkueensa johtoon ja taululle lukemat 0-1:een. RoPS tuli kuitenkin tasoihin 39. peliminuutilla Albin Granlundin onnistuessa maalinteossa. Näin ottelun tauolle mentiin tasatilanteessa 1-1.

Toisella puoliajalla peli jatkui sekavissa merkeissä. Kummankaan joukkueen pelissä ei ollut juurikaan järkeä ja keskuskentällä nähtiin epäilemättä kauden heikointa peliä, ainakin kotijoukkueelta. Ottelun 61. peliminuutilla vierailijoiden Sami Okkonen siirsi HIFK:n jälleen johtoon toisella henkilökohtaisella osumallaan, mutta RoPS:n Aleksandr Kokko toi kotijoukkueen tasoihin muutama minuutti myöhemmin. Tämä ei kuitenkaan vierailijoille riittänyt, sillä ottelun 71. peliminuutilla Valte Vuorela siirsi joukkueensa jälleen johtoon. Tämän jälkeen RoPS sai jonkinlaista otetta pelistä, mutta järki ja pelikirja olivat joukkueelta selkeästi unohtuneet jonnekin harjoituskentän laidalle. Näin ottelu päättyi lukemiin 2-3 ja kaikki kolme sarjapistettä menivät HIFK:lle.

Toivoa sopii, että kotijoukkue ja varsinkin tietyt sen pelaajista katsovat pelin jälkeen itseään peiliin, sillä tälläistä peliä ei maksavalle yleisölle kannata enää esittää. Vaikka sarjanousu on jo varmistettu, luulisi monilla pelaajille olevan halua näyttää heidän olevan jatkosopimuksen arvoisia. Tälläisia otteita ei kuitenkaan kentällä nähty kuin muutamalta pelaajalta. Myös valmennusjohto saa miettiä, mikä meni vikaan, koska niin heikkoa RoPS:n peli lauantaipäivän ottelussa oli.

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevana lauantaina, jolloin se kohtaa Joensuun keskuskentällä Jipon. Peli alkaa klo 15:00. Tähän peliin RoPS saa mukaan ainakin pelikieltonsa kärsineen Antti Peuran.

Paitsion ottelun vakuuttaja (kotijoukkue): Albin Granlund -teki maalin ja jaksoi pelata täysillä alusta loppuun.

Teksti: M.N. & I.N.