lauantai 22. syyskuuta 2012

Yhden pisteen ottelu

Tämä oli teemana, ainakin jos lopputulostoivetta kysyttiin ennen peliä kotijoukkue Jipolta. Tasapelillä joukkue varmistaisi paikan Ykkösessä myös ensi kaudelle ja saisi näin pelata paineettomasti jäljellä olevat kaksi sarjakierrosta. RoPS:lle sen sijaan ottelussa ei ollut muuta merkitystä kuin pelata se kunnialla läpi ja saalistaa lisäpisteitä.

Ottelu alkoi vaivaisen 203 paikalle saapuneen katsojan edessä Rovaniemen Palloseuran kannalta iloisesti, sillä vierasjoukkueen keskikentän moottori Eetu Muinonen (kuvassa) siirsi joukkueensa johtoon jo ottelun 5. peliminuutilla, jolloin hänen laukauksensa yllätti JIPPO-maalissa pelanneen Mikko Ikosen. Tämän jälkeen peli oli hienokseltaan RoPS:n hallussa, mutta vaarallisia paikkoja ei juurikaan nähty. 17. minuutilla RoPS:n kapteeni Tuomo Könönen pääsi laukomaan kulman jälkitilanteesta, mutta ilman tulosta. Vajaa kymmenen minuuttia tästä ja Aleksandr Kokko pääsi vaaralliseen tilanteeseen Joonas Pennasen pitkästä ja tarkasta syötöstä, mutta Ikonen Jipon maalilla sai purettua tilanteen väljemmille vesille. Kun ottelua oli pelattu 38. minuuttia, kotijoukkueen Immo Eronen pääsi lähietäisyydeltä laukomaan ja tilanne muuttui lukemiin 1-1. Tilanteessa paitsioliputuskaan ei ollut kaukana, mutta ottelun tuomaristo hyväksyi kuitenkin maalin. Näin ottelun tauolle mentiin tasatilanteessa 1-1.

Toiselle puoliajalle RoPS vaihtoi Jarkko Lähdenmäen kentälle ja penkille siirtyi topparina tällä kertaa aloittanut Jukka Yrjänheikki. RoPS joutui tekemään toisen vaihtonsa jo ottelun 56. peliminuutilla, koska Aleksandr Kokko loukkasi polveansa harmittoman näköisessä tilanteessa. Hänen tilalleen kentälle tuli Toni Vesala, joka otti paikan oikeassa laidassa ja Emenike Mbachu siirtyi yksin kärkeen. Kohta tämän vaihdon jälkeen Jipon Samu Suoraniemi pääsi tuhannen taalan paikkaan, mutta RoPS:n maalivahti Mikko Vilmunen torjui hienosti Suoraniemen hieman ponnettoman laukauksen. Ottelun loppupuolella kentällä nähdään melko heikkotasoista jalkapalloa ilman suurempia onnistumisia tai vaarallisia tilanteita. RoPS:n paras paikka siunaantuu 71. peliminuutilla Albin Granlundille, mutta Mikko Ikonen torjui helposti tilanteen. Kun tämän jälkeen pelissä ei maaleja nähdä, päättyi peli tasatulokseen 1-1 (1-1), mikä varmistaa Jipon sarjapaikan tulevallekin kaudelle. RoPS puolestaan saalisti pelistä tasapelipisteen, joka on parannusta edelliseen peliin ja näin joukkueen saldo 25 pelistä on mukavat 59 pistettä.

Seuraavan kerran RoPS pelaa sunnuntaina 30.9., jolloin se kohtaa vieraskentällä SJK:n, joka tällä kierroksella hävisi kotonaan OPS:lle ehkä hieman yllättäen maalein 2-3. Ottelu SJK-RoPS pelataan Seinäjoen Keskuskentällä klo 15:00 alkaen.