lauantai 26. tammikuuta 2013

RoPS aloitti kauteen valmistautumisen voitollisesti

Rovaniemen Palloseura voitti rutiinipelillä IFK Luleån lauantaina pelatussa harjoitusottelussa. Ounashallissa pelattu kamppailu päättyi lukemiin 5-1 (3-1), kun peräti viisi eri RoPS:n pelaajaa onnistui maalinteossa.

Veikkausliigakauteen valmistautuva Rovaniemen Palloseura pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa tuttua harjoitusvastustajaa vastaan, kun IFK saapui Luulajasta Napapiirille pelaamaan paikallista palloseuraa vastaan. Tavallisesta poiketen RoPS aloitti harjoituspelit pirteästi latomalla peräti viisi maalia vastustajan maaliin. Maalintekijöinä ottelussa kunnostautuivat Nicholas Otaru, Antti Okkonen, Mika Lahtinen, Ville Saxman sekä nuori Santeri Kumpula. On kuitenkin todettava, että vierailijoiden maalivahdilla ei ollut paras päivänsä, sillä niin helposti muutama maali hänen taaksensa livahti ja tämä edesauttoi kotijoukkuetta voittamaan ottelun selvin numeroin.

RoPS esiintyi ottelussa vielä ilman ulkomaalaisvahvistuksiaan ja myös Aleksandr Kokko ja Mikko Vilmunen puuttuivat joukkueen vahvuudesta. Tarkemmin RoPS:n pelistä saakin selvää vasta keväämmällä, kun joukkue on kokonaisuudessaan koossa ja kun joukkue pääsee pois pienestä ja matalasta Ounashallista isommille ulkokentille. Tämän harjoitusottelun perusteella voidaan kuitenkin sanoa, että RoPS:n hankkimat Antti Okkonen ja Nicholas Otaru vaikuttavat selkeiltä vahvistuksilta joukkueeseen. Testipelaajista pirteimmin lauantaina pelasi Ville Saxman.

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevana lauantaina (2.2.) klo 13:00 alkaen, jolloin se kohtaa niin ikään Ounashallissa ruotsalaisen Piteån.

Teksti ja kuva: M.N.