torstai 21. helmikuuta 2013

Pisteet Pietarsaareen

Rovaniemen Palloseuran vankka pelinhallinta ei tuottanut tulosta keskiviikkoillan Liigacup -ottelussa FF Jaroa vastaan ja näin pisteet matkasivat vierailijoiden mukaan Shahdon Winchesterin onnistumisen myötä maalein 0-1 (0-0). Ottelua oli Ounashallissa seuraamassa noin 450 katsojaa, mikä on hyvä luku ajatellen hallin olemattomia katsomo-olosuhteita.

Monissa kaavailuissa RoPS lähti keskiviikon otteluun ennakkosuosikkina, vaikka talvikauden ottelutulosten perusteella molemmat joukkueet ovat pelanneet melko samoin lukemin. Ottelu oli ennakkoarvioiden mukaisesti alusta alkaen Palloseuran hallinnassa, vaikka pieni ja kapea Ounashallin kenttä omat haasteensa joukkueen pelinrakentelulle antoikin. Molemmilla joukkueilla oli useampia pelaajia sivussa ottelusta ja esimerkiksi kotijoukkueelta puuttui kärjestä Aleksandr Kokko sekä keskikentän ja puolustuksen vakiokasvot Antti Okkonen, Victor Turcios, Tuomas Tyystälä, Albin Granlund ja Tuomo Könönen. Näin RoPS:n aloituksessa nähtiin mm. nuori Olli Pöyliö ja Kokon kärjessä korvasi kokenut Mika Lahtinen. Koska RoPS ei hallinnastaan huolimatta saanut ensimmäisellä puoliajalla onnistumisia aikaan, siirryttiin tauolle maalittomassa 0-0 tasatilanteessa.

Toisella puoliajalla alkoi tapahtua sekä sekavan tuoomaroinnin että myös joukkueiden toimesta. Jaro sai ottelun 58. minuutilla rangaistuspotkun Antti Peuran rikkeen johdosta ja tämän seurauksena vierailijoiden "pyssyttäjä" Winchester laukoi taululle 0-1 lukemat. Melkein heti tämän jälkeen kotijoukkueen Faith Friday Obilor sai ottelussa toisen keltaisen korttinsa ja joutui ulosajetuksi. Alivoimasta huolimatta RoPS onnistui aikaansaamaan tilanteita ottelun lopussa, mutta ilman onnistumisia. Näin ottelu päättyi lukemiin 0-1 (0-0) ja kaikki kolme pistettä matkasivat pelistä Pietarsaareen.

Ottelun jälkeen RoPS:n käskyttäjä Kari Virtanen ripitti kotijoukkueen topparikaksikkoa eli Obiloria ja Ndukakua turhasta kikkailusta ja ylipelaamisesta, joihin kumpikin pelissä syyllistyi. Sen lisäksi että Obilor lensi pelistä katsomoon, oli Ndukakun avauspeli luokatonta läpi ottelun. Kaksikon tulisi kuitenkin muistaa, että he ovat vasta ns. uusia tulokkaita pääsarjatasolla, koska heidän pääasiallinen pelikokemuksensa on divaritasolta Obilorin muutamaa Turun Interin paidassa pelaamaansa ottelua lukuunottamatta. Eli jatkossa heidän on syytä pelata peruspeliä oman tasonsa mukaisesti ja joukkueen etua ajatellen.

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevana tiistaina (26.2.), jolloin Ounashalliin saapuu vieraaksi Kuopion Palloseura. Liigacupin kamppailu alkaa tuttuun tapaan klo 18:30.