maanantai 15. huhtikuuta 2013

RoPS nöyrtyi kotiavauksessaan

Rovaniemen Palloseura kohtasi IFK Mariehamnin 1438 katsojan edessä koleassa säässä Rovaniemen keskuskentällä. Ottelun tähtipelaaja oli vierailijoiden Petteri Forsell, joka teki yhden maalin ja syötti kaksi. Ottelu päättyi 1-3 (0-1) lukemiin. RoPS totutteli vielä pääsemistä liigatahtiin, mutta pääsi toisella jaksolla jo paremmin peliin mukaan.

Ottelu alkoi tunnustellen ja varsinkin ensimmäinen vartti oli varovaista pelailua etenkin kotijoukkueen osalta. Ottelussa ensimmäinen varsinainen tekopaikka tuli vierailijoille, mikä hyödynnettiin heti. Petteri Forsell tarjoili tarkan keskityksen oikealta ja keskityksen jatkoi maaliin RoPS:n toppareiden välistä puskullaan Mattias Wiklöf. Ottelua oli tällöin pelattu 22. minuuttia. RoPS:n hyökkäykset tuli ensimmäisellä jaksolla lähinnä Emenike Mbachun laidalta. Vierailijat olivat siirtyä jo 0-2 johtoon, kun ottelua oli pelattu 31. minuuttia. Pekka Lagerblom laukoi vaarallisen näköisesti, mutta RoPS:n maalivahti Tomi Maanoja torjui vedon. RoPS teki taktisen vaihdon 34. minuutin jälkeen, kun Mika-Matti Maisonvaara vaihdettiin Aleksandr Kokkoon, joka tuli hyökkääjäksi ja Mika Lahtinen siirrettiin laitalinkiksi. Ottelun ensimmäisen jakson loppu meni myös myötätuulen avulla vierailijoiden lievässä hallinnassa loppuun asti.

Toisen jakson alussa kotijoukkueelle tuli heti kylmää vettä niskaan, kun vierailijoiden Diego Assis siirsi IFK:n 0-2 johtoon. Assis pääsi ampumaan ja seurasi Maanojan torjuman reboundin ja jatkoi sen verkkoon. Maalin syötti jälleen Forsell. Kolme minuuttia myöhemmin RoPS kavensi kuitenkin Aleksandr Kokon (kuvassa) toimesta. Tarkan syötön ylänurkkaan suuntautuneeseen vetoon antoi Ataulla Guerra. RoPS alkoi kavennuksen jälkeen saada paremmin peliä haltuun. Peliä oli pelattu 72. minuuttia, kun Emenike Mbachu laukoi lujaa päästyään oikealta laidalta läpi, mutta vierailijoiden Simon Nurme torjui laukauksen. Ottelun 79. minuutilla Ataullah Guerra laukoi, mutta Nurme torjui vedon vaivoin tolpan kautta kulmaksi. Kun RoPS ei saanut paikoistaan maalia, niin ottelun lisäajalla Petteri Forsell ampui Diego Assisin syötöstä loppulukemat 1-3.

Lehdistötilaisuudessa RoPS:n maalintekijä Aleksandr Kokko sanoi, että RoPS:n päästämä toinen maali oli varsinkin katastrofaalinen. Kokko kertoi kuitenkin, että kotijoukkueen yritys kentällä oli hyvä. Kokon maalin syöttäneestä Ataulla Guerrasta hän sanoi, että Guerra on pelimies ja toivoo, että hänestä tulee vielä iso apu joukkueelle.

Ottelun jälkeiseissä lehdistötilaisuudessa IFK Mariehamnin tähtipelaaja Petteri Forsell totesi, että hänen tasonsa kentällä ei ole vielä parhaimmillaan. Forsell kertoi, että hänelle tulee vielä tyhmiä pallonmenetyksiä kentällä. Forsell sanoi myös, että hän on kuitenkin tyytyväinen päivän tehoihinsa ja niitä seurajohto häneltä kaipaakin. IFK Mariehamnin päävalmentaja Pekka Lyyski kertoi pelin jälkeen, että hän oli erittäin tyytyväinen ja onnellinen ottelun annista. Lyyskin mukaan joukkue pelasi kypsästi ja kertoi, että ensimmäisellä jaksolla otteita auttoi myös myötätuuli.

RoPS:n päävalmentaja Kari Virtanen kehui vastustajan peliä ja sanoi, että IFK Mariehamn ansaitsi voittonsa ja totesi perään, että RoPS:lle tuli liikaa harhasyöttöjä. Virtanen jatkoi, että ensimmäinen jakso oli vielä totuttelua ykkösdivarista liigatasoon. Erityiskehut sai vierailijoiden Diego Assis.

Palloseura -blogin ottelun vakuuttaja (kotijoukkue): Ville Saxman, repi ja raastoi hyvin keskikentällä läpi ottelun.