keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

On kesää vielä jäljellä

Kyseinen laulu kaikui Rovaniemen ja Vaasan Palloseuran välisen ottelun jälkeen Rovaniemen keskuskentällä. Laulun sanojen mukaisesti näistä peleistä tulee myös kauniita muistoja. Päivän otteluun kotijoukkue oli joutunut tekemään muutoksen laitalinkin suhteen. Emenike Mbachun korvasi tänään Joonas Pennanen. Samaten hyökkääjä oli vaihdettu. Aleksandr Kokon korvasi päivän ottelussa Niklas Tarvajärvi. Kokko ei ollut myöskään vaihtopenkillä. Ottelu päättyi tasan 0-0 (0-0), vaikka kotijoukkueella oli varsinkin ottelun avausjaksolla muutama avopaikka ratkaista ottelu.

Ottelu alkoi Rovaniemen Palloseuran hallinnassa. Ensimmäisen paikan RoPS sai jo 6. minuutin kohdalla, jolloin Nicholas Otaru onnistui kuitenkin ohjaamaan avopaikasta ohitse maalin. Ottelu jatkui RoPS:in hallinnassa. Ottelun 12. peliminuutin kohdalla Niklas Tarvajärvi ei aivan osunut laidalta tulleeseen keskitykseen, vaan oli hiuksen hienosti myöhässä. Kuusi minuuttia myöhemmin vasemmalla laidalla pelannut Joonas Pennanen eteni pallon kanssa kohti keskustaa, mutta ei onnistunut laukauksessaan kovinkaan hyvin. Peli pysyi reilut 20 minuuttia hyvin RoPS:n hallinnassa. Tämän jälkeen VPS alkoi saada jonkin verran jo otetta peliin. Ottelun 38. minuutin kohdalla ns. kymppipaikalla pelannut Otaru eteni keskitykseen ja laukoi noin kahdeksasta metristä. Vedon torjui kuitenkin VPS:n maalivahti Henri Sillanpää loistavasti. Tämä oli ensimmäisen jakson paras maalintekoyritys.

Ottelun toisen jakson alku oli ensimmäistä jaksoa rauhallisempi. Toisen jakson 52. minuutin kohdalla nähtiin hieno Antti Okkosen syöttö Victor Turciokselle, joka jatkoi tilanteen Mika Lahtiselle Lada keskitti Niklas Tarvajärvelle, joka ei onnistunut vieläkään viimeistelyssä. Noin minuuttia myöhemmin Tarvajärvi sai puskupaikan, jossa hän ei edelleenkään onnistunut. Niklas raatoi kuitenkin kärjessä ihan kiitettävästi ja siitä johtuen hänen olemuksessaan alkoi näkymään pikku hiljaa väsymystä. Hiukan ennen tunnin täyttymistä VPS:n Ville Luokkala laukoi ohi RoPS:n maalin. Lähes seuraavasta tilanteesta RoPS:n Antti Peura tuli lujaa tilanteeseen ja sai tuomarilta keltaisen kortin. Ottelun 65. minuutin kohdalla vierailijat saivat vaarallisesta paikasta vapaapotkun, joka ei onneksi onnistunut aivan täysin, vaan joukkueen kapteeni Sebastian Strandvall veti hitusen ohi RoPS:n maalin. 74. minuutin kohdalla Nicholas Otaru eteni oikeaa laitaa pitkin kohti VPS:n maalia ja laukoi kohti vasenta yläkulmaa. Miehen ja katsojien harmiksi vasempaan yläkulmaan sijoitettu laukaus meni kuitenkin hiukan ohi maalin. Ottelun lopussa kummatkin joukkueet käyttivät kaikki kolme vaihtoaan. Ottelun lähestyessä kohti loppuaan alkoivat kummatkin joukkueet ehkä tiedostamattaan varmistelemaan ettei ainakaan omissa soi. Näin päädyttiin 0-0 lukemiin.

Ottelu oli numeroista huolimatta yllättävän tilannerikas. Onkin ihmeteltävää miksei näissä otteluissa käy enemmän katsojia. Tällä kertaa aurinkoisessa säässä oli ottelua seuraamassa 1875 maksanutta katsojaa, joka oli kuitenkin kauden ennätysyleisö. Katsomossa olevat ihmiset saivat varmasti nähdä koko rahan edestä viihdyttävää jalkapalloa. Miten ihmisiä saataisiin enemmän katsomaan näitä otteluita? RoPS ottaisi tämän tiedon varmasti mielellään vastaan.

Palloseura -blogin ottelun vakuuttaja: Antti Okkonen, ohjasi joukkueen peliä omalla esimerkillään varmasti, eikä tehnyt kentällä virheitä.