torstai 20. kesäkuuta 2013

TPS maalin verran parempi

Rovaniemen Palloseuran kolmen ottelun vierasputki päättyi keskiviikkoillan otteluun, jossa se kohtasi Veritas Stadionille sitä isännöineen TPS:n. 2032 katsojaa paikalle houkutellut tapahtumarikas peli päättyi kotijoukkueen 2-1 (1-0) voittoon ja jatkoi RoPS:n tuloksellisesti heikkojen vierasottelujen sarjaa. RoPS:n onneksi joukkue pelaakin seuraavat kaksi ottelua kotikentällään, missä napapiiriläiset pystyvät haastamaan joukkueen kuin joukkueen.

Keskiviikon otteluun RoPS joutui tekemään pieniä muutoksia kokoonpanoon, sillä puolustuksen ankkuri Faith Friday Obilor oli ottelusta sivussa pelikiellon takia ja myös Albin Granlund puuttui pelaavasta kokoonpanosta. Näin Jarkko Lahdenmäki nousi avauskokoonpanoon. Myös Ataulla Guerra oli tässä pelissä kentällä pelin alkaessa. Ottelun avauskymmenminuuttisella RoPS esiintyi tuttuun tapaan aktiivisesti ja sekä Aleksandr Kokko että Emenike Mbachu pääsivät laukomaan, mutta heidän yrityksensä suuntautuivat ohi maalin. Tämän jälkeen kotijoukkue TPS sai myös aikaan pari kohtuullista vetopaikkaa, mutta niin Wayne Brownin kuin myös Petteri Pennasen ruuti oli tässä vaiheessa peliä vielämärkää. Tämän jälkeen kumpikin joukkue rakenteli muutaman maukkaan tilanteen, mutta ilman onnistumisia. Varsinkin vierailjoiden Kokolla oli ottelun avauspuoliskolla kolmin kappalein oivia maalintekopaikkoja, mutta "Boris" ei saanut toimitettua palloa Jukka Lehtovaaran vartioimaan TPS-maaliin. Kun hyvistäkään paikoista ei onnituta, rokottaa vastustaja ennen pitkää tuhlailevaa joukkuetta. Näin kävi tässäkin pelissä, kun TPS siirtyi 1-0 johtoon Mikko Hyyrysen osumalla, kun peliä oli pelattu 33. minuuttia. Esityön maaliin teki Pennanen. Melko nopeasti maalin jälkeen RoPS:n Emenike loukkasi itseään ja poistui vaihtoon reisi teipattuna. Hänen tilalleen kentälle kirmasi ottelun 38. peliminuutilla Joonas Pennanen. Koska uusia onnistumisia ei ensimmäisellä puoliajalla enää nähty, tauolle siirryttiin kotijoukkue TPS:n 1-0 johtolukemissa.

Toinen 45-minuuttinen alkoi TPS:n hallinnalla ja varsinkin Roope Riski pääsi jakson alussa muutamaan maukkaaseen maalintekotilanteeseen. Ja ottelun 54. peliminuutilla Riski onnistuikin yrityksessään ja siirsi maalillaaan joukkueensa turvallisen tuntuiseen 2-0 johtoon Brownin esityöstä. Kolme minuuttia maalin jälkeen RoPS teki toisen ja kolmannen vaihtonsa, kun Niklas Tarvajärvi korvasi kentällä Guerran ja Ville Saxman juoksi kentälle Kokon tilalle. Vaihdot eivät olennaisesti muuttaneet pelin suuntaa, sillä niiden jälkeenkin kentän aktiivisin pelaaja oli Riski, joka pääsi useampaan otteeseen laukomaan vaarallisesti kohti Oskari Forsmanin vartioimaa RoPS-maalia. Kotijoukkueen tilanteista huolimatta seuraava maali ottelussa merkittiin RoPS:lle, kun Mika Lahtinen ottelun 74. peliminuutilla pukkasi varmasti pallon maaliin ohi Lehtovaaran. Maali syntyi Antti Okkosen antamasta kulmapotkusta, johon Lahtinen pääsi päineen väliin. Vielä ottelun lopussa RoPS sai järjesteltyä useamman laukaisupaikan, mutta tasoitusmaalia pelissä ei enää nähty ja näin ottelu päättyi TPS:n 2-1 (1-0) kotivoittoon.

RoPS ampui ottelussa maalia kohti peräti 15 kertaa, mutta onnistui maalinteossa vain kerran. TPS sen sijaan teki kaksi maalia kymmenellä maalia kohti suuntautuneella laukauksella. Kokonaisuudessaan kumpikin joukkue laukoi ottelussa yhteensä 23 kertaa eli Veritas Stadionille saapuneet reilut 2000 katsojaa näkivät erittäin värikkään kamppailun, jossa kotijoukkueen viimeistely oli asteen RoPS:aa parempaa. Tämän asian totesi myös RoPS:n käskyttäjä Kari Virtanen, jonka mukaan Roope Riski olisi todennäköisesti ampunut useamman maalin Aleksandr Kokolle siunaantuneista maalipaikoista.

Rovaniemen Palloseura pääsee pelaamaan seuraavaksi kotikentällään, kun se ensin isännöi isännöi VPS:aa (24.6) ja siitä kolmen päivän kuluttua kohtaa FC Hongan niin ikään kotikentällään. Näistä otteluista RoPS tarvitsee kipeästi lisäpisteitä, jos joukkue haluaa tosissaan taistella hyvistä sarjasijoituksista. Seuraava RoPS:n ottelu pelataan siis ensi viikon maanantaina klo 18:30 alkaen, jolloin joukkue kohtaa Rovaniemen keskuskentällä Vaasan Palloseuran.