maanantai 15. heinäkuuta 2013

Puolustuksen kautta tasapeliin

Rovaniemen Palloseuran vierailu FC Interin kotikentällä Veritas Stadionilla päättyi maalittomaan tasapeliin, minkä ansiosta RoPS on pelannut nyt kolme peräkkäistä tappiotonta peliä. FC Inter sen sijaan ui syvimmissä vesissä, mitä se on Job Dragtsman alaisuudessa nähnyt. Tätä kuvaa osaltaan myös heikko yleisömäärä, koska vain 1114 katsojaa oli vaivautunut paikan päälle seuraamaan Veikkausliigan kesäillan kamppailua.

Otteluun RoPS lähti vahvasti varamiehisenä, koska penkiltä löytyi varamaalivahti Oskari Forsmanin lisäksi vain kolme omaa junioria. Poissaolijoiden lista sen sijaan joukkueella on pitkä, koska erinäisten syiden johdosta pelistä olivat poissa mm. Aleksandr Kokko, Albin Granlund, Victor Turcios, Ataulla Guerra ja Antti Okkonen. FC Inter puolestaan lähti peliin suunnan kääntäminen mielessään torstain katastrofaalisen heikon europelin jälkeen. Sunnuntai-illan kamppailu alkoikin vahvasti kotijoukkueen hallinnassa ja ensimmäisen vartin aikana sanomisillaan tällä kaudella jalkapalloa enemmän otsikoissa ollut Irakli Sirbiladze ja Guy Gnabouyou pääsivät tilanteisiin, mutta ilman onnistumista. Sirbiladzen kääntölaukaus suuntautui RoPS-puolustuksen kautta ohi maalin ja Gnabouyoun pusku meni hieman yli maalin. Tämän jälkeenkin peliväline oli pitkälti kotijoukkueen hallinnassa, mutta Interin pelaajien yritykset suuntautuivat kerta toisensa jälkeen ohi Tomi Maanojan vartioiman RoPS-maalin. Vierailija RoPS:n ensimmäinen laukaus kohti maalia nähtiin vasta ottelun 26. peliminuutilla Emenike Mbachun toimesta. Jakson loppupuolella Interin pelaajien ruuti oli tilanteissa enemmän kuin märkää ja RoPS ei juuri maalipaikoille päässyt, joten tauolle siirryttiin maalittomassa 0-0 tilanteessa.

Toisen puoliajan alku ei tarjonnut edelleenkään paikalle saapuneille katsojille suurta urheilun juhlaa, koska kumpikaan joukkue ei pystynyt rakentamaan huippumaalipaikkoja. Kun peli oli edennyt 56. peliminuutille, sai RoPS:n viime peleissä maalinteossa onnistunut Alison Ndukaku keltaisen kortin rikkeestään. Tämän jälkeen peli eteni ensimmäisen jakson tapaan eli kotijoukkueen hallinnassa, mutta tilanteet olivat kortilla. Kotijoukkueen pelaajista pääsivät laukomaan niin Sirbiladze kuin vaihdosta kentälle tullut Tamas Gruborovics, mutta koska onnistumisia ei heiltäkään nähty, päättyi peli maalittomaan tasapeliin.

Ottelun tulos kelpasi RoPS:n käskyttäjä Kari Virtaselle, joka joutui lähtemään peliin kokoonpanolla, jossa mm. toppari Jarkko Lahdenmäki aloitti pelin kärkipelaajana. Vaihtopenkiltä ei kentälle juurikaan apuja löytynyt ja junioreihin pelitilanteissa erittäin vähän luottava Virtanen ei suorittanut ottelussa yhtään vaihtoa. Silti on todettavaa, että piste puolustusvoittoisella taktiikalla oli erittäin varamiehisenä pelanneelta RoPS:lta hyvä suoritus. FC Interille tasapeli oli sen sijaan karvas pettymys, sillä joukkue pelaa tällä hetkellä samoista sijoituksista juuri RoPS:n kanssa ja kolme pistettä olisi muutenkin tehnyt hyvää mollivoittoisesti niin kotimaan kuin eurokentillä pelanneille turkulaisille. Pelissä maalia kohti suuntautuneet laukaukset menivät kotijoukkueelle 3-1 ja ohilaukaukset peräti 11-3, mitkä osaltaan kuvastavat pelin kuvaa.

RoPS jatkaa pelejään tulevan viikon lauantaina, jolloin joukkue kohtaa Rovaniemen keskuskentällä päiväpelissä hyvässä vireessä olevan sarjajohtajan eli HJK:n. Aiemmin kaudella RoPS kaatoi HJK:n Suomen Cupissa, mutta Klubi puolestaan voitti Veikkausliigan kotiottelussaan napapiiriläiset. Tähän peliin RoPS saa mukaan ainakin sunnuntaina flunssan takia sivussa olleen Antti Okkosen. Victor Turcioksen paluun ajankohta riippuu El Salvadorin maajoukkueen menestyksestä meneillään olevassa CONCACAF Gold Cupissa. Loukkaantuneina olevien pelaajien paluusta ei ole juurikaan tarkkaa tietoa, mutta ainakin Kokon ennustetaan palaavan kokoonpanoon parin viikon sisällä.