sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

RoPS katkaisi voitottoman putken

Palloseurojen kohtaamisessa RoPS voitti KuPS:in lukemin 1-0 (1-0) Rovaniemen keskuskentällä pelatussa kamppailussa. Ottelun ainokaisen puski kulmatilanteesta Ndukaku Alison (kuvassa) 1604 katsojan edessä. RoPS oli pelannut seitsemän ottelua voitottomasti. RoPS:n puolustus pelasi varmasti ja tiiviisti. KuPS pääsi ottelun loppupuolella pari kertaa vaarallisesti häiritsemään RoPS:ia, mutta Tomi Maanojan pelastukset olivat kotijoukkueelle arvokkaita.

Molemmat joukkueet aloittivat ottelun varamiehisinä. RoPS:lta puuttui esimerkiksi maalinsylkijä Aleksandr "Boris" Kokko, Ataulla Guerra ja maajoukkuetehtävien takia poissa ollut el salvadorilainen Victor Turcios. KuPS:lta puuttui myös esimerkiksi Dudu, Dawda Bah ja Omar Colley. Ottelu alkoi varovasti tunnustellen, kunnes 13. minuutilla tapahtui. Antti Okkonen asettui antamaan kulmapotkua, jonka jatkoi komeasti päällään puskien Ndukaku Alison ohi KuPS-vahti Mika Hilanderin. Ottelu oli vierasjoukkueen hallussa maalin jälkeen näennäisesti ja KuPS voitti enemmän kaksinkamppailuja. Vierailijoiden Akseli Pelvas pääsikin pari kertaa laukomaan kohti Maanojan vartioimaa maalia, mutta tuloksetta. Yksi Pelvaksen veto meni puoliajan lopulla Maanojan maalin vasempaan "keittiöön". Tauolle poistuttiin kotijoukkueen johtaessa.
Toisen puoliajan aluksi kotijoukkue sai sommiteltua paremmin hyökkäyksiään. RoPS:lta näyttää puuttuvan kuitenkin varsinainen pelintekijä, jota kaivattaisiin hyökkäyksien ryhmittämiseen ja ratkaisevien syöttöjen antamiseen. Toisen puoliajan aluksi kotijoukkueen Nicholas Otaru pääsi rynnimään pitkän juoksun pallon kanssa kohti RoPS:n maalia, mutta ratkaisu epäonnistui. Ottelua oli pelattu reilu tunti, kunnes RoPS teki yllättävän vaihdon. Kentälle tuli hyökkääjäksi Jarkko Lahdenmäki (kuvassa) ja kentältä poistui laitalinkkinä kohtuullisen hyvin pelannut Joonas Pennanen. Näin ottelussa nähtiin lähinnä hyökkääjänä meriittinsä saanut Ilja Venäläisen ja puolustuksessa yleensä pelanneen Lahdenmäen kaksinkamppailuja KuPS:n puolustusalueella. Venäläinen pelasi ottelussa topparina ja on kunnostautunut Veikkausliigassa seitsemällä maalillaan. KuPS pääsi aiheuttamaan pari vaarallista tilannetta. Ottelua oli pelattu 77. minuuttia, kun KuPS:in Antti Hynynen laukoi vaarallisesti vapaapotkusta noin 20 metristä kohti RoPS:n maalia, mutta Maanoja torjui loistavasti vedon vasemmasta alanurkasta. Torjunnasta kimmonnutta palloa yritti survoa maaliin KuPS:n Etchu Tabe, mutta hän laukoi läheltä ohi. Ottelun lopulla maalia pääsi yrittämään vaarallisesti esimerkiksi vierailijoiden Miikka Ilo, mutta hänen pusku meni hieman ohi RoPS maalin. Näin RoPS huokaisi helpotuksesta ja poistui pukukoppiin voittajana päätösvihellyksen jälkeen.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa KuPS:in laitapakki Tero Taipale sanoi, että RoPS oli ottelussa parempi. Taipale harmitteli myös hukattuja maalipaikkoja ja olisi ollut tosi tyytyväinen, jos KuPS olisi saanut ottelusta edes pisteen. RoPS:n Nicholas Otarun mukaan kotijoukkueen peli meni käsikirjoituksen mukaan ja RoPS sai pidettyä pakkansa tiiviinä.

KuPS:in päävalmentaja Esa Pekosen mukaan RoPS pelasi fiksusti ja hyvin ja ansaitsi voittonsa. KuPS:in puolella alisuorittajia löytyi hänen mukaansa lähinnä kokeneemmasta päästä. RoPS:n päävalmentaja Kari Virtasen mukaan RoPS pystyi pitämään paremmin pakkansa kasassa verrattuna edelliseen otteluun vieraissa JJK:ta vastaan. Virtanen kehui myös KuPS:ia, joka on hänen mukaansa täynnä hyviä yksilöitä. Erot on Virtasen mukaan pieniä. Tänään voittaa toinen, huomenna toinen, hän lisäsi.

Palloseura -blogin ottelun vakuuttaja: Faith Friday Obilor, katkoi hyvin hyökkäyksiä ja teki periksiantamattomasti töitä.