maanantai 2. syyskuuta 2013

Pisteet jaettiin Vaasassa

Rovaniemen Palloseuran vierailu Vaasassa oli lähellä päättyä voittolauluihin, mutta kotijoukkue VPS onnistui tasoittamaan pelin vain muutama minuutti ennen täyttä peliaikaa. RoPS:n onnistuja ottelussa oli tuore hankinta Akeem Priestley (kuvassa), joka teki ottelussa ensimmäisen liigamaalinsa. Jo tätä ennen jamaikalainen on onnistunut kertaalleen Suomen Cupissa. Ottelusta saamansa pisteen ansiosta RoPS jatkaa sarjaa yhdeksänneltä sijalta, kun ottelukierroksia joukkueella on vielä jäljellä seitsemän kappaletta. Nykyisillä otteilla Palloseuran on mahdollista sijoittua sarjan sijoilta 6-10, mutta parempi kauden lopetus vaatisi tasaisten otteluiden kääntämistä voitoiksi eli muutamaa täyttä pistepottia. Sunnuntain kamppailuun RoPS lähti melko tyypillisellä kokoonpanolla, koska joukkueen matkasta puuttuivat ainoastaan Tomi Maanoja, Albin Granlund sekä Victor Turcios. Ataulla Guerra teki Vaasan reissulla puolestaan paluun pelaavaan kokoonpanoon loukkaantumisensa jäljiltä.VPS:ltä ottelusta puuttuivat Jarno Parikka, Karsten Smith sekä Atte Hoivala.

RoPS lähti otteluun vahvasti ollen hallitsevampi osapuoli alkuminuuteilla. Heti ottelun alussa vierailijoiden laituri Emenike Mbachu pääsi oivaan tekopaikkaan, kun kotijoukkueen puolustus maalivahti Henri Sillanpäätä myöten hölmöili tilanteessa, jossa kukaan ei kunnolla mennyt palloon ja näin Emenike pääsi pelaajien välistä laukomaan, mutta hänen ja RoPS:n epäonneksi laukaus suuntautui oikealta ohi tyhjänä olleen VPS-maalin. 11. peliminuutilla kotijoukkueen Patrik Lomski harhautti ensin Antti Peuran ja sen perään Ville Saxmanin ja syötti keskelle Anthony Dafaalle, mutta hänen kevyt kaukolaukauksensa meni vasemmalta maalin ohi. Tämän jälkeen VPS alkoi päästä peliin yhä paremmin mukaan ja rakentelikin seuraavat tilanteet pelissä. Ottelun 33. peliminuutilla RoPS sai avausjakson parhaan tilanteensa, kun Antti Peura lähetti pallon maalin edustalle, mistä sen puskullaan tavoitti Aleksandr Kokko. Kokon pusku meni kuitenkin ohi Sillanpään vartioiman maalin, joten peli pysyi edelleen maalittomana. Tässä tilanteessa siirryttiin myös ottelun puoliajalle.

Heti toisen jakson alussa 46. minuutilla pääsi Saxman hyvään tekopaikkaan Emeniken (kuvassa)  vasemmalta lähteneestä keskityksestä, mutta keskikenttäpelaajan puskuyritys suuntautui oikealta ohi maalin. Tämän jälkeen VPS pääsi puolittaisiin paikkoihin, mutta kotijoukkueen pelaajien yritykset olivat melko ponnettomia. Kun peli oli edennyt 61. minuutille, teki RoPS ottelun ensimmäisen vaihtonsa, kun Guerra korvasi kentällä Mika Lahtisen. Vaihdon jälkeen VPS oli kuitenkin yritteliäämpi kentällä, mutta sekä Grant Kerrin että Sebastian Strandvallin laukaukset eivät löytäneet tietänsä maalin perukoille. 70. minuutilla VPS teki kaksi vaihtoa. Kentälle kirmasivat sekä Jordan Seabrook että Tony Björk ja heille tilaa tekivät Patrik Lomski ja Anthony Dafaa. Vaihtojen jälkeen kentälle ei juurikaan mitään vaarallista nähty. Kun peli oli edennyt 77. minuutille, teki myös RoPS toisen vaihtonsa, kun Priestely korvasi kentällä Kokon. 82. peliminuutilla pelissä alkoi viimein tapahtua. Ensin Guerra pääsi läheltä yrittämään, mutta pallo meni tilanteessa maalin yli. Hetki tämän jälkeen Priestley sai keskialueella haltuunsa Nicholas Otarun syötön. Jamaikalainen nousi pallon kanssa noin 20 metrin päähän VPS-maalista ja ampui vasemmalta kierteisen vedon, joka kaarsi tarkasti maalin vasempaan yläkulmaan ohi Sillanpään. Näin tilanne pelissä muuttui 0-1:een. Tästä VPS ei kuitenkaan lannistunut, sillä jo neljän minuutin päästä joukkue tuli ottelussa tasoihin. Seabrook keskitti vasemmalta RoPS:n maalin edustalle, mistä vaihtomies Strandvall jatkoi taaksepäin Kerrille, jonka laukaus viuhui ohi Forsmanin. Näin tilanne taululla tasoittui 1-1:een. Vielä aivan ottelun lopussa Emenike pääsi yrittämään Otarun tarjoilun jälkeen noin kymmenestä metristä, mutta laiturin sijoitus meni oikealta ohi maalin. Kohta tämän jälkeen ottelu päättyi tasalukemiin 1-1 (0-0).

Seuraavan kerran RoPS pelaa vasta maaottelutauon jälkeen eli perjantaina 13.9., jolloin se kohtaa vieraskentällä FC Hongan. Tätä peliä ennen RoPS ehtii harjoitella hyvin ja pelaajat pitää pari vapaapäivääkin.