maanantai 30. syyskuuta 2013

RoPS Suomen Cupin voittoon!

Rovaniemen Palloseuran kausi sai arvoisensa kruunun jo ennen liigakauden päätöstä, kun joukkue voitti Suomen Cupin finaalissa Kuopion Palloseuran maalein 2-1 (0-0). Reilun neljän tuhannen katsojan edessä pelattu ottelu tarjosi suurilukuiselle rovaniemeläiskatsomolle hienon kamppailun, joka ratkesi toisella puoliajalla kahdella Aleksandr Kokon tekemällä osumalla. Suomen Cupin voiton ansiosta RoPS pelaa kaudella 2014 europelejä reilun 20 vuoden tauon jälkeen ja voitto tuo samalla seuran kassaan vähintään 150 000 euroa palkintorahoja.

Pelin käännekohdaksi muodostui KuPS:n Dudun täysin turha kyynärpäähuitaisu ottelun 52. peliminuutilla, mikä tiesi Esa Pekosen suojatille suoraa punaista ja ulosajoa. Jo tätä ennen ottelu oli kääntynyt hienoisesti RoPS:n hallintaan joukkueen luodessa pelin parhaat paikat. Ensimmäistä maalia saatiin kuitenkin odottaa aina 78. peliminuutille asti. Silloin RoPS:lle tuomittiin rangaistuspotku, koska Nicholas Otarun laukaus osui epäonnisesti KuPS:n Antti Rannankarin käteen rangaistusalueella. Pallon taakse asteli Kokko, joka sijoitti pallon tarkasti ohi KuPS-vahti Mika Hilanderin. Näin tilanne muuttui 1-0:aan. Ja vain hetki tästä ja Kokko osui jälleen. Boriksen nousu vasemmalta päättyi vastustamattomaan laukaukseen noin 20 metristä ja tilanne oli jo 2-0. Aivan ottelun lopussa Jerry Voutilainen kavensi puskullaan tilanteen 2-1:een, mutta tämän lähemmäksi kuopiolaiset eivät RoPS:aa enää päässeet ja näin ottelun päättyi erotuomari Antti Munukan vihellykseen ja rovaniemeläisten villeihin voitontansseihin.

Palloseura -blogin toimitus kiittää Rovaniemen Palloseuraa hienosta voitosta sekä kaikkia paikan päälle matkustaneita faneja mahtavasta tunnelmasta ja omien tukemisesta alusta loppuun. Rovaniemen Palloseura, Suomen Cupin voittaja vuosimallia 2013!

Teksti ja kuvat: M.N.

Seuraavassa muutamia kuvia ennen peliä, pelin tiimellyksestä sekä voitonjuhlista.

RoPS:n lippu toivotti fanit tervetulleeksi kokoontumispaikkaan.

Tunnelmaa noin klo 12:00 aikoihin.