torstai 17. huhtikuuta 2014

RoPS:n cup-taival loppui lyhyeen

Jamal Gay oli lähellä onnistumista
ottelun avausjaksolla.
Viime kaudella riemukkaasti Suomen Cupin voittaneen Rovaniemen Palloseuran matka tämänvuotisessa cupissa päättyi 6. pelikierrokselle, jossa se hävisi reilun tuhannen katsojan edessä HJK:lle maalein 2-0 (2-0). Viime vuonna RoPS voitti Klubin cupissa kotikentällään, mutta tällä kertaa helsinkiläiset eivät antaneet yllättää itseään Töölön jalkapallostadionilla.

Otteluun vierailija RoPS lähti kokeilupitoisella kokoonpanolla ja näin monet alkukauden liigapeleissä vain penkillä istuneet tai jämäminuutteja saaneet pelaajat saivat tulikasteensa heti avauspotkusta lähtien. Kentällä olivat mm. Oskari Forsman, Ville Saxman, Emenike Mbachu ja Jamal Gay. Myös Juuso Majava oli jälleen avauksessa laitapakkina Janne Sakselan loukkaannuttua viime viikon torstain harjoituksissa. Jarkko Lahdenmäki tuurasi puolestaan sarja-avauksessa loukkaantunutta Alisonia puolustuksessa, joten RoPS lähti peliin hyvin erilaisella kokoonpanolla kuin kauden aikaisempiin koitoksiin.

Peli alkoi vahvasti kotijoukkueen hallinnassa ja jo 8. peliminuutilla Klubi siirtyi 1-0 johtoon. Tilanteessa Robin Lod nousi vasemmalta laidalta ja keskitti pallon maalinedustalle, josta HJK:n tuore hankinta Macoumba Kandji puski pallon ohi Forsmanin. Kauaa ei tarvinnut pelissä seuraavaa onnistumista odottaa, sillä jo ottelun 15. minuutilla HJK iski toistamiseen. Tällä kertaa Gideon Baah onnistui maalinteossa Oussou Konan esityöstä. Vierailija RoPS:n paras maalipaikka ensimmäisellä puoliajalla tuli Jamal Gaylle, mutta hänen laukauksensa Klubi-vahti Michael Törnes torjui hienolla venytyksellä. Esityön tilanteeseen teki aktiivisesti omalla laidallaan pelannut Emenike.

Toisella jaksolla pelin taso ei enää päätä huimannut ja kunnolliset maalipaikat olivat vähissä. HJK kontrolloi pitkälti palloa, mutta kotijoukkuekaan ei enää onnistunut maalinteossa. RoPS yritti muuttaa pelitapahtumien kulkua tekemällä ottelun 67. peliminuutilla tuplavaihdon, kun Aleksandr Kokko ja Jani Virtanen korvasivat kentällä Gayn ja Antti Peuran. Vielä 79. peliminuutilla RoPS teki kolmannen vaihtonsa, kun Petteri Pennanen kirmasi kentälle Saxmanin tullessa vaihtoon. Nämä vaihdot eivät pelin lopputulokseen enää kuitenkaan vaikuttaneet ja näin Suomen Cupin 6. kierroksen kamppailu päättyi HJK:n 2-0 (2-0) kotivoittoon.

Ottelun jälkeen RoPS ei lähtenyt pitkälle kotimatkalle vaan suuntasi pariksi päiväksi Lohjalle, jossa se valmistautuu lauantaina Maarianhaminassa klo 16:00 pelattavaan Veikkausliigan otteluun MIFK:ta vastaan.