sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Maalikarkelot TPS:n kustannuksella

Kotijoukkueen pelaajilla oli aihetta tuuletella lauantain liigaottelussa.
Otteluun lähdettäessä RoPS:lla oli alla riemastuttava vierasvoitto Espoon Hongasta. Nyt keskuskentällä käydystä ottelusta saattoi odottaa hyvää tulosta kotijoukkueen kannalta 1706 katsojan edessä. Ottelu päättyikin RoPS:n selvään kotivoittoon lukemin 3-0 (1-0).  Ottelu oli viihdyttävä, sillä kotijoukkueella oli saumat useampaankin osumaan. Keskuskentällä pelattiin todella lämpimissä olosuhteissa auringon paistaessa täydeltä terältä.

Lehtovaara koki kovia heti
ensimmäisellä peliminuutilla.
RoPS aloitti ottelun pirteällä otteella ja jo ensimmäinen hyökkäysyritys osoittautui vaaralliseksi. Tilanne päättyi TPS:n maalivahti Jukka Lehtovaaran loukkaantumiseen pallon haltuunottotilanteessa. TPS joutui heti vaihtamaan maalivahtinsa maalivahtivalmentajana toimivaan Jani Tuomalaan, joka ei ole pelannut Veikkausliigassa sitten vuoden 2010. RoPS jatkoi aktiivista otettaan ja pyrki pitämään palloa. RoPS:n puolustus oli kuitenkin ottelun alussa hieman haparoiva ja TPS:n Patrick Lomski pääsi ampumaan hyvästä paikasta, kun peliä oli pelattu noin 7. minuuttia. Laukaus meni kuitenkin hieman maalin yli. Kun peliä oli pelattu kymmenisen minuuttia, sai RoPS ensimmäisen todellisen huippupaikan, kun Ville Saxman tarjosi unelmakeskityksen suoraan Roihalle maalin edustalle, jolloin edessä oli vain maalivahti. Roiha ei kuitenkaan tuhannen taalan paikasta onnistunut, vaan veto meni hiukan ohi TPS-maalin. RoPS kuitenkin jatkoi pelin pallollista hallitsemista eikä vierailija TPS tuntunut saavan maalipaikkoja aikaiseksi. Juha Malisen aktiivinen ja ajoittain agressiivinen pelitapa näytti toimivan Turun Palloseuraa vastaan, vaikka maalia ei heti onnistuttu tekemäänkään. Kun peliä oli pelattu 20. minuuttia, TPS pyrki rauhoittamaan ja laskemaan pelin tempoa aina saadessaan pallon. Pieni haparointi puolustuspäässä oli kostautua RoPS:lle 22. peliminuutilla Jarkko Lahdenmäen puskiessa liian löysästi alimpana pelaajana suoraan maalivahti Saku-Pekka Sahlgrenin käsiin. Tilanteessa TPS:n pelaaja oli saada pallon haltuunsa RoPS vahdin edestä. Vahingolta kuitenkin onneksi vältyttiin. 25. peliminuutin kohdalla pelin tempo tuntui selvästi hidastuvan, mikä saattoi osittain johtua kuumasta lämpötilasta. TPS kyttäsi virheitä ja vastaiskumahdollisuuksia ja saikin aikaan pientä painetta RoPS:n päädyssä. Juuri ennen taukovihellystä Jamal Gay sai Alex De Johnin pallollisen pelaamisen virheen johdosta hyvän paikan nousta ylös pelivälineen kanssa. Gay teki erinomaisen ratkaisun syöttämällä pallon sivuttain ohi TPS maalivahti Tuomalan kohti takatolppaa, jossa Aleksandr Kokko oli hienosti sijoittuneena. Kokolla oli helppo työ pistää pallo tyhjiin. Tauolle mentiin RoPS:n johtaessa ottelua 1-0.

Kokko ei pysynyt
TPS:n pihdeissä.
Toisen puoliajan alussa Nicholas Otaru pääsi loistavaan paikkaan, mutta Otarun veto meni hiukan maalin ohi. TPS pyrki hyökkäämään vastaiskuista ja se saikin aikaan pientä painetta kotijoukkueen päädyssä. TPS:n peli kuitenkin ontui ja virheitä alkoi tulla harhasyöttöjen muodossa. RoPS jatkoi aktiivista otettaan ja oli nälkäinen tekemään toisen maalin. Ottelun 58. minuutilla TPS:n hyökkääjä Juho Lehtonen pääsi vaaralliseen paikkaan mutta hänen laukauksensa ajautui ohi maalin. Kun ottelua oli pelattu 62. minuuttia, erinomaisen pirteästi pelannut Mika Mäkitalo jallitti vieraiden puolustuksen, ja veti hienosti pallon maaliin vasempaan alanurkkaan. Kun ottelua oli edennyt 64 minuutille, RoPS vaihtoi Otarun Sainey Nyassiin. Seuraavaksi nähtiin ottelun lopullinen ratkaisu. Ottelua oli pelattu 66. minuuttia, kun Roiha antoi poikittaissyötön maalin edessä olevalle Aleksandr Kokolle, joka sijoitti varmasti pallon vasempaan alanurkkaan. Kokko on onnistunut maalinteossa tämän kauden Veikkausliigassa yhteensä kuusi kertaa, vaikka hän on ollut kauden aikana pitkään loukkaantuneena. Tällä maalimäärällä Kokko on liigan maalitilastossa jaetulla toisella sijalla. Ottelun maaleista ei voida syyttää maalissa ollutta maalivahtivalmentaja Tuomalaa, vaan ennemminkin TPS:n ontuvaa joukkuepeliä. Ottelun 68. minuutilla RoPS suoritti toisen vaihtonsa vaihtamalla Juuso Majavan Lassi Nurmokseen. Viimeisen vaihtonsa RoPS suoritti 78. minuutilla, jolloin kentältä vaihdettiin Kokko ja hänen tilalleen kirmasi Olli Pöyliö. Ottelun lopun RoPS keskittyi vain virheiden minimointiin ja oman maalinsa puhtaana pitämiseen. TPS:n kirivaihdetta ei ottelussa koskaan tullut ja näin lisämaaleja ei ottelussa enää nähty.

Voitto antaa RoPS:lle hyvän itseluottamusnosteen ennen tulevaa Eurooppa-liigan toisen kierroksen karsintaottelua. Ottelu pelataan Raatin stadionilla torstaina 17.7.2014 klo 19.00, jolloin vastaan asettuu kreikkalainen Asteras Tripolis F.C. Rovaniemen Palloseura pelaa seuraavan ottelunsa Veikkausliigassa vieraissa 20.7. IFK Mariehamnia vastaan klo 18.30 alkaen.

Palloseura -blogin ottelun vakuuttaja: Aleksandr Kokko, RoPS:n ykköshyökkääjä osui jälleen kahdesti, herätteli joukkuetta myös pelaamaan ottelun ollessa maaliton.