maanantai 28. heinäkuuta 2014

Pienten marginaalien peli

Ottelun lopussa Antti Okkosen vapaapotku kolisutteli maalin ylärimaa.
Rovaniemen Palloseuralla oli ennen sunnuntain ottelua takana hieno Kreikan reissu, jossa urhea taistelu Asteras Tripolis F.C.:tä vastaan päättyi tappioon saappaat jalassa. Nyt kotijoukkue RoPS sai vastaansa Veikkausliigan kakkosena olevan FC Lahden. Vähämaalinen ottelu päättyi lahtelaisten niukkaan voittoon maalein 0-1 (0-0). Ottelua oli tullut seuramaan ilahduttavat 2206 katsojaa.

Jani Virtanen pelasi
laidallaan hyvin.
RoPS otti ohjat käsiinsä heti ottelun alettua ja sai aikaan muutamia hyviä paikkoja. Heti ottelun avausminuutilla saatiin hyvä paikka aikaan, kun Ville Saxmanin avaava syöttö kohtasi Jani Virtasen (kuvassa) laidalta. Virtanen keskitti heti suoraan aivan maalin edustalle, jossa kukaan ei kuitenkaan saanut pelivälinettä haltuunsa ja pallo pomppi päätyrajan yli. RoPS jatkoi hyvällä sykkeellä ottelun ensi minuutit. Kotijoukkueen pelissä oli silmiin pistävää itseluottamus sekä nopeatempoinen ja ennakkoluuloton hyökkäävä ilme. Alkuminuutit näyttivät että RoPS oli tullut vain ja ainoastaan hakemaan voittoa. Ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin FC Lahti ei saanut yhtään kunnollista maalintekopaikkaa aikaiseksi. Kun peliä oli pelattu 16. Minuuttia, Aleksander Kokko pääsi vetämään loistopaikasta, jonka FC Lahden maalivahti Henrik Moisander vaivoin torjui. Kokko pääsi myös heti perään toiseen loisto paikkaan, mutta veto suuntautui hiukan ohi maalin.

Ville Saxman oli
lähellä onnistumista.
FC Lahti sai ottelun ensimmäisen kunnon paikan kun Jaakko Hietikko pääsi ampumaan hyvästä paikasta suoraan RoPS-vahti Saku-Pekka Sahlgrenin käsiin. Jarkko Lahdenmäen hyvät jatkuivat hänen tehdessään tarkkaa puolustustyötä. Lahdenmäen hyvä puolustaminen tuli ilmi etenkin, kun peliä oli pelattu noin 25 minuuttia, kun vikkelä kinttuinen FC Lahden Hiertsi Loorens ei onnistunut samaan pelivälinettä haltuunsa, vaan joutui rikkomaan Jarkko Lahdenmäkeä vastaan keltaisen kortin arvoisesti. Kun ottelua oli pelattu vajaa puoli tuntia, FC Lahti alkoi saada enemmän otetta pelistä. Vieraiden Mikko Hauhia pääsi hyvään maalin tekopaikkaan ja hänen vetonsa osui tolppaan. RoPS päästi vieraat liikaa pyörittämään peliä Palloseuran maalin edustalla. FC Lahti otti puoliajan loppua kohden tiukasti RoPS:n miehet kiinni antaen hyvin vähän tilaa, joka johti siihen, että lahtelaiset alkoivat hallita peliä. RoPS sai kuitenkin pari hyvää paikkaa puoliajan loppuun. okko pääsi puskemaan Mika Mäkitalon kulmapotkusta hieman ohi maalin, kun peliä oli pelattu 41. minuuttia. Tämän tilanteen jälkeen Saxman (kuvassa) pääsi vielä hyvään vetopaikkaan noustessa laidasta yllättävän vapaasti. Hänen hyvä laukauksensa meni kuitenkin päin maalin sivuverkkoa ja näin puoliajalle mentiin toivoa herättävässä maalittomassa tasatilanteessa.

MIFK:ta vastaan
onnistunut Emenike
ei vakuuttanut
kentälle tultuaan.
Toinen puoliaika alkoi FC Lahden vaihdon merkeissä. Jaakko Hietikon tilalle otettiin kamerunialainen Ariel Ngueukam. Vierailijat lähtivät peliin aktiivisemmalla otteella toisen puoliajan alussa. FC Lahti onnistuikin maalinteossa kotijoukkueen harmiksi 49. minuutilla puolustaja Jani Tanskan jatkaessaan pallon maalin perukoille vapaapotkusta. Joukkue ei hellittänyt otettaan maalin jälkeen vaan jatkoi pyöritystään saadessaan muutaman kulmapotkutilanteen. Kun ottelua oli pelattu 57. Minuuttia, sai RoPS toisen puoliajan ensimmäisen tilanteensa Virtasen päästessä vetopaikkaan. Vedon kuitenkin torjui FC Lahden maalissa hyviä otteita esittänyt maalivahti Moisander. RoPS suoritti ensimmäisen vaihtonsa ottelussa, kun peliä oli pelattu 62. minuuttia. Kentältä otettiin pois hyviä otteita laidalla esittänyt Jani Virtanen, joka vaihdettiin Simo Roihaan. RoPS päästi liian vapaasti FC Lahden pitämään palloa itsellään, joka johti pelin painopisteen siirtymisen RoPS:n päätyyn. 71. minuutilla kotijoukkueen päävalmentaja Juha Malinen otti kentälle Emeniken Mbachun (kuvassa) kuin yleisön pyynnostä. Juuri ennen tätä vaihtoa katsomosta oli kovaan ääneen vaadittu huutojen ja laulujen merkeissä Emenikeä kentälle. Hän tuli kentälle Sainey Nyassin tilalle. RoPS käytti ottelussa kaikkivaihtonsa ottaen kentälle vielä Mika Lahtisen Jamal Gayn tilalle 84. minuutilla. Kuitenkin kotijoukkueen yksi koko ottelun parhaista paikoista tuli 87. Minuutilla, kun RoPS sai noin 20 metristä vapaapotkun. RoPS:n Antti Okkonen antoi vapaapotkun vetäen pallon suoraan ylärimaan. Jarkko Lahdenmäki pääsi vielä hyvään vetopaikkaan ottelun lisäajan ollessa jo käynnissä. FC Lahden maalivahti Moisander kuitenkin liimasi pallon käsiinsä. Näin ottelu päättyi lahtelaisten 0-1 (0-0) vierasvoittoon.

RoPS:n toinen puoliaika oli ensimmäistä heikompi. Ottelusta kävi ilmi ettei FC Lahti esittänyt pelissä kauden parastaan ja joukkue olisi ollut voitettavissa. Kotijoukkue esitti pelissä parasta antiaan ottelun ensimmäiset 20. minuuttia, joka luo toivoa paremmasta seuraavia pelejä ajatellen kunhan joukkue saa hieman lepoa kiivaan ottelutahdin ja matkustelun jälkeen. Eurooppa Liigan karsintaottelut Asteras Tripolis F.C.:tä vastaan osoittivat kuinka kova kantti ja kuinka hieno joukkue RoPS onkaan. Koko Rovaniemi voi olla ylpeä pojistaan.

Rovaniemen Palloseura pelaa seuraavan kerran Veikkausliigassa kotonaan sunnuntaina 3.8. klo 18:30, jolloin vastaan asettu Kuopion Palloseura.

Palloseura -blogin ottelun vakuuttaja (kotijoukkue): Jarkko Lahdenmäki, kehittynyt isoin harppauksin pelaajana ja saanut paljon itseluottamusta onnistumisistaan kv-peleissä.