maanantai 6. lokakuuta 2014

RoPS jäi Interin jalkoihin

Ahonen ja Mäkitalo mietteliäinä.
Rovaniemen Palloseuran mollivoittoinen syyskausi sai jatkoa sunnuntai-iltana Turussa, missä kotijoukkue FC Inter päihitti napapiiriläiset selvin 4-1 (1-0) lukemin vaivaisen 921 katsojan edessä. RoPS:n ainoasta maalista vastasi toppari Ndukaku Alison. Voiton myötä kotijoukkue varmisti paikkansa Veikkausliigassa myös kaudeksi 2015. RoPS sen sijaan rullailee kohti kauden loppua, koska paras veto joukkueen otteista on ollut poissa jo pidemmän aikaa.

Sunnuntain kamppailuun RoPS pääsi lähes parhaalla kokoonpanollaan. Myös FC Inter pääsi peliin vahvalla kokoonpanolla. Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue onnistui kertaalleen maalinteossa, kun Solomon Duah vei isännät osumallaan 1-0 johtoon. Peliä oli tällöin pelattu 29. minuuttia. RoPS ei saanut ensimmäiselle 45-minuuttisella onnistumisia, sen sijaan Saku-Pekka Sahlgren loukkasi itseään ja joutui tulemaan ottelun puolivälin krouvissa vaihtoon. Myös Aleksandr Kokko nilkutti vaihtoon 56. peliminuutilla. Tämän jälkeen FC Inter iski kaksi kertaa, ensin Diogo da Costa ja sen jälkeen Duah toisella henkilökohtaisella veivät kotijoukkueen jo 3-0 johtoon. Ottelun 72. minuutilla RoPS teki kolmannen vaihtonsa, kun Simo Roiha korvasi laidalla Jesse Ahosen.

Vierasjoukkue RoPS pääsi kuitenkin vielä kaventamaan 74. peliminuutilla tilanteen 3-1:een, kun Alison runnoi pallon verkon perukoille rangaistuspotkun jälkitilanteesta. Rangaistuspotkussa pallon taakse asteli Nicholas Otaru, mutta hänen löysän yrityksen eteen Inter-vahti Magnus Bahne ehti venymään. Pallo kimposi torjunnasta kuitenkin takaisin peliin ja Alisonin jatkoa hänkään ei enää pystynyt torjumaan. Tämä ei kuitenkaan pelin kurssia enää oleellisesti kääntänyt, sillä 79. peliminuutilla kotijoukkueen Mika Ojala viimeisteli ottelun päätöslukemiksi 4-1 ja näin kaikki kolme pistettä jäivät Turkuun.

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevana lauantaina (18.10.), jolloin Rovaniemen keskuskentälle vieraaksi saapuu jo mitalin varmistanut seinäjokelainen SJK. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 14.00.