maanantai 27. lokakuuta 2014

RoPS yllätti nuijimalla Klubin maanrakoon

Joukkueiden välistä tiukkaa kamppailua aiemmin kaudella.
Rovaniemen Palloseuran ennakkoluulottomat otteet kauden viimeisessä Veikkausliigan ottelussa yllättivät niin kotijoukkue HJK:n kuin allekirjoittaneenkin. Tasatilanteessa tauolle mennyt ottelu päättyi lopulta RoPS:n kolmen maalin voittoon, minkä ansiosta Palloseuran loppusijoitus liigassa on yhdeksäs. Parannusta viime kauteen tuli näin ollen kaksi sijaa ja pisteitä kaudella 2014 kerättiin neljä enemmän kuin Kari Virtasen "cup-kaudella".

RoPS lähti otteluun melko vahvalla kokoonpanolla, sillä ainoastaan kestotoipilas Aleksandr Kokko puuttui ihannekokoonpanosta. Ennen ottelua RoPS-fanit saivat kuulla myös uutisen Petteri Pennasen siirtymisestä kotimaisemiin Kuopioon. HJK tuli peliin allaan 0-2 tappio Torinon illassa. Klubi olikin tehnyt kokoonpanoon muutamia muutoksia, mutta silti helsinkiläiset juoksuttivat kentälle nimivahvan kokoonpanon. Ensimmäisellä 45-minuuttisella kentällä mentiin tasaisissa merkeissä ja kotijoukkue ei näyttänyt saavan totuttua pyöritystä ja pelinhallintaa aikaan hyvin peliin tullutta RoPS:aa vastaan. Näin tauolle mentiin pyöreissä 0-0 lukemissa.

Toinen puoliaika käynnistyi vierailija RoPS:n osalta vauhdikkaasti, sillä jo 53. peliminuutilla Simo Roiha ujutti pallon ohi HJK-vahti Saku Erikssonin ja tilanteeksi 0-1. Tilanteessa Nicholas Otaru syötti pallon vasempaan laitaan Sainey Nyassille, jonka jatko tavoitti aivan maalin edestä vapaana olleen Roihan. Tämän jälkeen vieraiden yleensä rauhallinen Jamal Gay hölmöili itselleen pikavauhtia kaksi keltaista ja lensi niiden ansiosta suihkuun. Ei siis mikään paras näyttö paikalla olleille scouteille. Myös kotijoukkueen Anthony Annanin olisi huitaisustaan tullut lentää suoralla punaisella ulos, mutta hän sai tilanteesta vain keltaisen kortin. Tilanteessa ottelun tuomarikolmikko olikin melko tuuliajolla. Ulosajo ei kuitenkaan ottelua kääntänyt kotijoukkueelle, sillä RoPS siirtyi 70. peliminuutilla jo 0-2 johtoon kapteeni Antti Okkosen onnistuttua rangaistuspilkulta. Tilanne vihellettiin Sebastian Sorsan käsivirheestä, joka tapahtui aivan kuudentoista rajalla. Tämän jälkeen 77. minuutilla RoPS teki ensimmäisen vaihtonsa, kun Juuso Majava korvasi kentällä maalintekijä Roihan. Toinen vahto näki päivänvalon 88. peliminuutilla, jolloin Olli Pöyliö pääsi kentälle Otarun tilalle. Kohta tämän jälkeen ensimmäisen maalin syöttänyt Nyassi karkasi Klubin Valtteri Morenilta ja viimeisteli taululle riemukkaat 0-3 lukemat. Syötön tilanteessa antoi aiemmin kentälle tullut Majava. Vielä 90. peliminuutilla RoPS teki viimeisen vaihtonsa, kun Antti Peura kirmasi kentälle Mika Mäkitalon tilalle. Kohta tämän jälkeen ottelun tuomaroinut Tero Nieminen puhalsi pilliinsä ja näin ottelu päättyi RoPS:n kannalta upeisiin 0-3 (0-0) lukemiin.

Voiton ansiosta RoPS nousi sarjassa yhdeksänneksi ohi FC Interin. Loppusijoitus on parasta RoPS:aa pitkään aikaan, mutta joukkueen ennakko-odotuksiin nähden pettymys. Palloseura -blogi arvioi kauden alkaessa RoPS:n sijoitukseksi 9-10 sijan, mutta tässä arviossa olisimme mielellään olleet muutaman sijan ylöspäin väärässä. Silti kausi on mukava lopettaa selvällä voitolla, varsinkin RoPS:lle yleensä niin hankalassa paikassa eli Klubin vieraana. Vielä pelin jälkeen kuulimme RoPS:n käskyttäjä Juha Malisen sanomana, että joukkueeseen tulee runsaasti suunniteltuja muutoksia ensi kaudeksi. Varsinkin hyökkäyspää tulee uudistumaan ja toivon mukaan myös hyökkäyspään pelaajien määrä lisääntymään, sillä tälläkin kaudella joukkue nojasi liikaa Kokkoon ja hänen osumiinsa. Myös taktiikkakirjaan toivotaan uusia tuulia, jotta RoPS pystyisi muokkaamaan nykyistä enemmän peliään vastustajan mukaan.

Jääkäämme siis odottamaan tulevaa kautta ja ennen kaikkea uutisia uusista pelaajista! Kiitokset myös kaikille blogin lukijoille kuluvasta kaudesta sekä Rovaniemen Palloseuralle hyvästä yhteistyöstä.