perjantai 24. huhtikuuta 2015

Pelikirja sekaisin

Aleksandr Kokko harmittelee hukattua tilannetta.
Rovaniemen Palloseura lähti torstai-illan otteluun avaamaan pistetiliään kotonaan Rovaniemen keskuskentällä. Ottelu oli kotijoukkueelta kokonaisuudessaan hermostunut esitys, josta jäi paljon parantamisen varaa. Ottelu päättyi vierasjoukkueen selkeään voittoon luvuin 0-4 (0-3) vaivaisen 912 katsojan edessä. RoPS on pelannut jo kolme Veikkausliigapeliä pisteittä ja viimeistään nyt alkaa olla kurssin muutoksen aika.

Ville Iiskolan ilme kertoo kaiken.
Ensimmäinen puoliaika lähti käyntiin hyvällä liikkeellä kummankin joukkueen pyrkiessä saamaan pallonhallintaa itselleen. RoPS:n tämän kauden epävarmat esitykset puolustuspäässä kuitenkin jatkuivat, kun Inter pääsi tekemään ottelun avausmaalin jo seitsemännellä peliminuutilla. Tilanne lähti käyntiin Petros Kanakoudisin syötöstä, jonka RoPS:n puolustaja Jarkko Lahdenmäki liukui omaan maaliin. Kotijoukkueen peli oli maalin jälkeen hyvin hermostunutta ja RoPS:n syötöt eivät menneet perille. Inter pelasi kurinalaisesti joukkueena ja teki RoPS:n oman pelinrakentelun hankalaksi. Kun ottelua oli pelattu 17. minuuttia, vieraiden Kalle Kauppi pääsi viimeistelemään ottelun toisen maalin ja viemään Interin näin jo 0-2 johtoon. Tilanteessa oli myös ripaus huonoa tuuria. Pallo pomppasi RoPS:n puolustaja Faith Friday Obilorin jalasta suoraan Kalle Kaupille, joka pääsi tuikkaamaan pallon helposti maaliin. Vierasjoukkue pääsi vielä juhlimaan maalia, kun ottelua oli pelattu 35. minuuttia. Interin väkivahva Vahid Hambo ohitti RoPS-vahti Ville Iiskolan (kuvassa) kolmannen kerran ennen puoliajan päätöstä. Näin puoliajalle mentiin vierasjoukkueen johtaessa peliä peräti 0-3.

Tomas Hradecky.
Toinen puoliaika alkoi edelleen kotijoukkueen otteiden yskähdellessä. RoPS:n puolustus oli Hambon kanssa jatkuvasti pulassa. Kotijoukkue ei saanut omaa syöttöpeliään käyntiin ja myös liikkeessä tunnuttiin jäävän jälkeen vierasjoukkueelle. RoPS:n peli kuitenkin parani, kun kotijoukkue suoritti toisen vaihtonsa 57. minuutilla. Tomas Hradecky (kuvassa) vaihdettiin kentältä Moshtagh Yaghoubin tullessa hänen tilalleen. Keskikenttämies pystyikin pitämään palloa ja ohittamaan vastustajan pelaajia ja näin luomaan painetta vierasjoukkueen päätyyn. Kotijoukkue sai aikaan puolittaista hallintaa, mutta RoPS:n nostaessa linjaa ylemmäs, vierasjoukkue Inter lähti aina vastahyökkäyksiin. RoPS:n hyvästä painostuksesta huolimatta Inter pääsi vielä tekemään neljännen maalinsa ottelun ollessa jo lisäajalla. Diogo Da Costa ampui pelivälineen RoPS-vahti Iiskolan ulottuville, josta pallo pomppasi suoraan Interin Hambolle. Hyökkääjällä oli helppo työ tehdä ottelun päätöslukemiksi 0-4 (0-3).

Kotijoukkueen esityksestä jäi hyvin epävarma maku ja paljon parannettavaa tuleviin koitoksiin. RoPS:n on luotettava omaan peliin ja saatava syöttöpeli toimimaan tulevia otteluja ajatellen.

Rovaniemen Palloseura kohtaa seuraavaksi HIFK:n kotonaan keskuskentällä keskiviikkona 29.4. klo 18.30 alkaen.

Palloseura -blogin ottelun vakuuttaja (kotijoukkue): Moshtagh Yaghoubi -sai sytytettyä kotijoukkueen peliä ja luotua painetta Interin maalille.