perjantai 17. huhtikuuta 2015

RoPS:lle mahalasku Suomen Cupissa

Kokko osui, mutta RoPS upposi.
Rovaniemen Palloseuran vaisut otteet saivat jatkoa torstai-iltana Turussa, kun joukkue kärsi Veritas Stadionilla pelatussa Suomen Cupin 6. kierroksen ottelussa käsittämättömän suurilukuisen tappion FC Interille. Ottelun lopputulokseksi vain 683 katsojan edessä kirjattiin pesäpallolukemat 7-3 (3-1). Näin RoPS saa (joutuu) keskittyä jatkossa pelkkiin liigapeleihin. Juha Malisella jää vain vajaa kolme päivää saada joukkueen pelikirja yksiin kansiin, koska joukkue kohtaa jo sunnuntaina vieraskentällä vahvan SJK:n. Tässä ottelussa joukkueen tulee olla täydessä iskussa, jos pelistä mielitään saada kotiin tuomisia mukaan.

Torstain kamppailu alkoi RoPS:n kannalta uuden maalivahdin kera, sillä Tomer Chencinskin vakavan loukkaantumisen johdosta tolppien väliin asteli pikakomennuksella vielä viime kaudella MYPA:ssa pelannut Ville Iiskola. Kolmen topparin taktiikalla peliin lähtenyt RoPS oli helisemässä alusta alkaen kotijoukkueen Vincent Onovon kanssa ja hyvät pre-seasonin otteet olivat kentällä kuin etäinen muisto vain. Onovo taiteilikin RoPS:n puolustuksen avustuksella heti alkuun kaksi maalia 14. ja 19. peliminuutilla. RoPS:n 2-1 kavennusmaalista vastasi Mustagh Yaghoubi, joka viimeisteli varmasti Aleksandr Kokon esityöstä. Kokko tuli vajaa kymmenen minuuttia ennen tätä kentälle korvaten toppari Abdou Jammehin peliryhmityksessä. Vaihdon myötä RoPS siirtyi pelaamaan normaalilla neljän miehen alakerralla. Mutta heti tämän jälkeen Onovo teki kolmannen maalinsa ja siirsi FC Interin 3-1 johtoon. Näissä lukemissa siirryttiin myös tauolle.

Toinen 45-minuuttinen alkoi tasaisemmissa merkeissä ja seuraavaa maalia saatiin odottaa aina 71. minuutille asti. Silloinkin asialla oli Onovo, joka teki näin jo neljännen henkilökohtaisen maalinsa ottelussa. RoPS ei tästä vielä masentunut, sillä joukkue kavensi Kokon kahdella hienolla osumalla pelin 4-3:een. Maalit syntyivät 72. ja 76. peliminuuteilla. Tämä ei kuitenkaan kääntänyt peliä napapiiriläisille, sillä kotijoukkue FC Inter toimitti pelivälineen maalin perukoille peräti kolme kertaa viimeisen kymmenminuuttisen aikana. Näin ottelu päättyi lukemiin 7-3 (3-1)!

Vaikka ottelu päättyi edellä mainittuihin lukemiin, ei maalivahtia voida lukemista syyttää. Joukkueen ongelmat löytyvät ihan muulta osastolta. Vastaukset ongelmiin pitää löytää pikavauhtia, koska RoPS on tulessa seuraavan kerran jo tulevana sunnuntaina, jolloin Palloseura kohtaa vieraskentällä seinäjokelaisen SJK:n. Ottelu pelataan Seinäjoella klo 16.00 alkaen.