perjantai 15. toukokuuta 2015

Paluu loiston päiviin

RoPS:n pelaajat matkalla juhlimaan Obilorin tekemää johto-osumaa.
Rovaniemen Palloseura lähti hakemaan voittoputkelleen jatkoa kotiottelussaan Rovaniemen keskuskentällä, kun vastaan asettui Kuopion Palloseura. Kotijoukkueen hienon ja varman esityksen jälkeen RoPS otti täyden pistepotin vaisusti pelanneesta KuPS:sta luvuin 1-0 (1-0). RoPS:lle voitto oli jo neljäs peräkkäinen Veikkausliigassa.

Ricardo piti maalinsa puhtaana.
Ensimmäinen puoliaika alkoi heti kotijoukkueen hallinnassa. Jo heti ottelun alusta asti näytti siltä, että vierasjoukkue KuPS oli lähtenyt otteluun varovaisen puolustusvoittoisella taktiikalla. RoPS lähti heti pistämään painetta KuPS:n päätyyn ja ottelun ainoaa ja ratkaisevaa osumaa päästiin juhlimaan jo 10. peliminuutilla. Maali tuli kulmapotkun jälkitilanteesta, jossa RoPS:n Janne Sakselan veto kimposi suoraan KuPS-vahti Tomi Maanojan käsistä toppari Faith Friday Obilorille, josta hän laukoi vasemmalla jalallaan hienon vedon oikeaan alakulmaan. Puoliajan edetessä RoPS hallitsi peliä ja piti KuPS:n pelin rakentelun tukahdutettuna. Kotijoukkueen hyökkääjä Aleksandr Kokko pääsi vielä puoliajan lopussa kokeilemaan maalia. KuPS-vahti Maanoja sai kuitenkin torjuttua kovan vedon vasemmasta alakulmasta. Tauolle mentiin lupaavasti esiintyneen RoPS:n johtaessa ottelua maalein 1-0. Kokonaisuudessaan ensimmäinen puoliaika oli RoPS:lta hieno esitys ja uusi brasilialainen maalivahti Ricardo (kuvassa) selvisi puoliajasta erittäin vähin töin.

Mosa pelasi huippupelin.
Toinen puoliaika käynnistyi edelleen kotijoukkueen hallinnassa. RoPS:n selvästi parantuneet otteet puolustuspäässä näkyivät, eikä kotijoukkueella ollut missään vaiheessa hätää. Varsinkin Obilor esitti tutun takuuvarmaa puolustuspeliä ja keskikentällä Mika Mäkitalo esitti kovaa työmoraalia aktiivisella pelityylillään. Ottelun lopussa kotijoukkueella oli mahdollisuus ainakin kahteen lisäosumaan. Ensimmäinen rakentui koko ottelun vakuuttavasti esiintyneen Moshtagh Yaghoubin (kuvassa) hienon yksilösuorituksen kautta hänen pitäessään palloa vierasjoukkueen maalinedustalle ja syöttäen siitä avopaikkaan vaihdosta kentälle aiemmin tulleelle Vilim Posinkovicille. Valitettavasti hänen vetonsa täysin avopaikasti meni kuitenkin aavistuksen maalin ohi. Tilanteen jälkeen avautui vielä toinen hieno paikka RoPS:n hyökkääjä Michael Ibyomille maestro Yaghoubin oivaltavasta syötöstä. Ibyomi pääsi tilanteessa aivan vapaaksi ja ainoastaan oikea-aikainen KuPS-vahti Maanojan vastaantulo esti maalin synnyn. Näin ottelu päättyi kotijoukkueen vakuuttavan ja ehjän esityksen jälkeen lukuihin 1-0 (1-0).

Rovaniemen Palloseuran tämän hetkinen vire hakee jo vertaistaan seuran 80-luvun lopun ja 90-luvun alun loistokkaista ajoista. Neljäs perättäinen voitto nosti RoPS:n sarjassa jo viidennelle sijalle seitsemän pelatun ottelun jälkeen. Nyt kun RoPS on saanut oman puolustuksensa toimimaan, voi joukkue lähteä nälkäisenä ja luottavaisena tulevaan vieraskamppailuun, jossa se kohtaa FC Lahden. Ottelu pelataan tulevana sunnuntaina.

Palloseura -blogin ottelun vakuuttaja (kotijoukkue): Faith Friday Obilor -hienoa työskentelyä niin puolustus- kuin hyökkäyspäässäkin. Ratkaisi ottelun hienolla vasemman jalan vedollaan. Maali osoitti kuinka hyvä ja monipuolinen pelaaja Obilor on.