maanantai 4. toukokuuta 2015

RoPS kesytti Ilveksen Tampereella

RoPS jatkoi voitokkaita otteitaan sunnuntain kamppailussa.
Rovaniemen Palloseuran kurssinmuutos sai sunnuntain tv-ottelussa jatkoa, kun RoPS päihitti Tampereen Ilveksen Aleksandr Kokon ensimmäisen jakson osumalla. Näin ottelun loppulukemiksi 1975 katsojan edessä kirjattiin 0-1 (0-1). Kahdella peräkkäisellä voitolla napapiiriläiset ovat nousseet Veikkausliigassa jo kuudennelle sijalle. Toki on huomioitava se, että osa joukkueista on pelannut tässä vaiheessa Palloseuraa vähemmän sarjaotteluita.

RoPS lähti peliin samalla kokoonpanolla kuin aiemmin viikolla pelattuun HIFK-otteluun. Tammelan stadionin muhkuraisella nurmella pelattu ottelu alkoi tunnustellen kummankin joukkueen keskittyessä yksinkertaiseen pelinrakenteluun johtuen heikosta alustasta. Yhdeksännellä peliminuutilla Janne Saksela keskitti oikealta ja Kokko pääsi jatkamaan päällään, mutta pusku meni harmittavasti hiukan oikealta maalin ohi. Pari minuuttia tästä ja rovaniemeläisille tuttu Emenike Mbachu pääsi laukomaan voimalla noin 18 metristä, mutta RoPS-vahti Ville Iiskola torjui yrityksen kulmaksi. Seuraavakin vaarallinen tilanne tuli kotijoukkueelle, kun Antti Mäkijärven vasemmalta antama vapaapotku viuhui hieman maalin takanurkan ja Mika "Lada" Lahtisen pään ohi. 22. minuutilla ottelun avausmaali näki kuitenkin päivänvalon.Tälläkin kertaa Saksela keskitti oikealta noin 25 metristä maalille ja Kokko oli päineen välissä. Mutta nyt peliväline suuntautui vastustamattomasti ohi Mika Hilanderin ja tilanne taululla oli 0-1! Maalia edelsi kapteeni Antti Okkosen oiva pystyjuoksu, jonka ansiosta Sakselalla oli aikaa antaa millintarkka keskitys Kokolle. Maalin jälkeen pallonhallinta oli selvästi vierasjoukkueella Ilveksen vielä hakiessa kuvioitaan. Tauolle siirryttiin RoPS:n johtaessa peliä.

Mosa pelasi täydet minuutit.
Toiselle jaksolle tuli pirteämpi kotijoukkue ja 51. peliminuutilla Ilves oli lähellä onnistumista kulmatilanteesta. Lopulta tilanne vihellettiin kuitenkin tuomari Antti Munukan toimesta poikki Ilves-pelaajan virheen jälkeen ja RoPS:n maali säilyi takaiskutta. 55. minuutilla oli Mäkijärven vuoro Emeniken esityön jälkeen laukoa keskeltä noin kymmenestä metristä, mutta keskikenttämies ei saanut suunnattua palloa kohti maalia. RoPS:n jakson ensimmäinen vaarallinen tilanne nähtiin 67. minuutilla, kun Moshtagh Yaghoubi (kuvassa) laukoi noin 20 metristä, mutta Hilander maalillaan torjui yrityksen.

Hetki tämän jälkeen RoPS teki ensimmäisen vaihtonsa, kun Vilim Posinkovic korvasi vasemmalla laidalla paljon työtä tehneen Juha Pirisen. Vaihto ei olennaisesti peliä muuttanut, mutta seuraavakin paikka siunaantui vierailijoille. 74. minuutilla Yaghoubin vapaapotku löysi maalin edestä toppari Abdou Jammehin, mutta hänen yrityksensä meni vasemmalta pari metriä ohi maalin. Kohta peliväline oli jo RoPS:n päädyssä, mutta tässäkin tilanteessa Emeniken ruuti oli liian märkää maalin tekoon. 80. minuutilla vaihdosta kentälle aiemmin tullut Posinkovic pääsi yrittämään maalin edestä, mutta tilanne saatiin kotijoukkueen toimesta puolustettua kulmaksi, josta ei enää mitään vaarallista syntynyt. RoPS teki lopussa vielä kaksi vaihtoa, kun 84. minuutilla Olli Pöyliö korvasi kentällä Mika Mäkitalon ja 87. minuutilla Michael Ibiyomi maalintekijä Kokon. Lopussa yliajan viimeisellä minuutilla Ilves sai vielä yhden erikoistilanteen, mutta tämän RoPS onnistui puolustamaan hyvin ja näin peli vihellettiin päättyneiksi lukemissa 0-1 (0-1).

Voiton myötä RoPS otti toisen perättäisen voittonsa Veikkausliigassa ja pelasi kokonaisuudessan tarpeeksi hyvin napatakseen ottelusta kaikki kolme sarjapistettä mukaansa. Ilves voi osin selittää tulosta lukuisilla poissaoloilla, mutta tämä ei vie mitään pois RoPS:lta. Palloseura pelasi pääosin järkevästi ja ansaitsi voittonsa. Ottelu oli samalla RoPS:n maalissa pelanneelle Ville Iiskolalle viimeinen kamppailu sinipaidassa. Iiskola tuli joukkueeseen pätkäsopimuksella Tomer Chencinskin loukkaannuttua ja paikkasi hyvin kanadalaista veräjänvartijaa. Palloseuran maalivahtiruletti sen sijaan jatkuu, kun joukkueen ykkösmaalivahdin viittaa sovitellaan seuraavaksi jo Tampereella penkillä olleelle brasilialaiselle Ricardo Henrique Schuck Friedrichille. Aika näyttää kuinka hyvä maalivahti Ricardo on, mutta toiveissa on, että hän on niin ikään mitat täyttävä korvaaja ainakin elo-syyskuulle toipilaana olevalle Chencinskille.

Seuraavan kerran Rovaniemen Palloseura hakee lisäystä pistesaldoonsa jo tulevana perjantaina, jolloin joukkue kohtaa vierasottelussa pietarsaarelaisen FF Jaron. Ottelu pelataan klo 18.30 alkaen.