torstai 4. kesäkuuta 2015

RoPS nousi Veikkausliigassa kolmanneksi

RoPS hallitsi kenttätapahtumia ja pisti kotkalaiset ahtaalle alusta asti.
Rovaniemen Palloseura nujersi FC KTP:n Kotkasta lukemin 4-0 (1-0). Voitolla RoPS nousi Veikkausliigassa jo kolmanneksi, kun Veikkausliigaa on pelattu nyt kolmannes. Eroa sarjakärki HJK:hon on seitsemän pistettä, mutta HJK on pelannut kaksi peliä enemmän. Sateisessa ja koleassa säässä keskiviikko­-iltana pelatun ottelun sankari oli Aleksandr ”Boris” Kokko, joka teki kolme maalia eli hattutempun.

Faith Friday Obilor dominoi puolustuspäässä.
RoPS:lta puuttui kokoonpanosta Moshtagh ”Mosa” Yaghoubi, joka on tavallisesti pelannut keskikentän pohjalla. ”Mosan” puutteen keskikentän pohjalla korvasi RoPS-kapteeni Antti Okkonen, joka vapautui kahden ottelun pelikiellosta. Ottelu alkoi hieman sekavissa merkeissä, mutta kun ottelua oli pelattu vartti, syntyi ensimmäinen maali. Janne Saksela antoi matalan keskityspallon kentän oikealta laidalta. Keskitys näytti epäonnistuneen ja suuntautui löysästi kohti KTP:n maalivahti Jere Pyhärantaa, joka käsitteli palloa epävarmasti ja sutaisi sen suoraan Juha Pirisen ulottuviin. Tämän jälkeen Pirinen laittoi irtopallon helposti maaliin. Myöhemmin pelikellon lähestyessä puolta tuntia, ensin Faith Friday Obilor (kuvassa) pääsi puskemaan Antti Okkosen sivurajaheitosta, mutta pusku suuntautui maalin vasemmasta yläkulmasta hieman ohi. Sitten Kokko pääsi vetämään noin 30 metristä, mutta veto suuntautui vähän maalin oikealta puolelta ohi. Puoliajan lopulla RoPS:n Saksela onnistui saamaan vielä kertaalleen pallon KTP:n maaliin, mutta maali hylättiin paitsiona. KTP ei saanut ensimmäisellä puoliajalla vaarallisia tekopaikkoja. Etenkin RoPS:n topparikaksikko Faith Friday Obilor ja Abdou Jammeh tyrehdyttivät KTP:n vaarallisimmat hyökkäykset.

Kokko siirtyi maalitilaston kärkeen.
Ottelun 50. minuutilla, RoPS:n vapaapotkun jälkitilanteesta Mika Mäkitalo veti hieman rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta laukausyritys suuntautui hieman onnekkaasti Kokolle (kuvassa), joka pääsi sivaltamaan pelivälineen ohi epävarmasti läpi ottelun pelanneen Pyhärannan. Hieman yli tunnin pelin jälkeen Kotkan puolustus purki Mäkitalon keskityksen suoraan Obilorille, joka pääsi vetämään kohti vasenta alanurkkaa, mutta tällä kertaa Pyhäranta veti pidemmän korren. Kun ottelua oli pelattu 74 minuuttia, Saksela pääsi kentän oikealta reunalta läpi aivan päätyrajan tuntumaan, josta hän keskitti pallon maalin eteen rynnänneelle Kokolle, joka siirsi erittäin taidokkaasti pyörähtäen oikealla jalalla pallon ohi KTP-vahti Pyhärannan. Näin kotijoukkue siirtyi tavoittamattomaan 3-0 johtoon. Hieman myöhemmin reilun 80 minuutin pelin jälkeen Felipe Aspegren joutui repimään Kokkoa rangaistusalueen sisäpuolella rangaistuspotkun arvoisesti. Tilanteesta Aspegren sai varoituksen ja Kokko siirtyi ampumaan rangaistuspotkua, jonka hän sijoitti varmasti oikeaan alanurkkaan ohi Pyhärannan. Näin Aleksandr Kokon hattutemppu oli valmis. Kokko siirtyi kuudella Veikkausliigaosumallaan tämän kauden maalipörssin kärkeen yhdessä HJK:n Demba Savagen kanssa. Maali-iloittelu oli varmasti parasta RoPS:aa tällä kaudella, mutta ottelua seurasi vain hieman reilu tuhat katsojaa. Tuleviin otteluihin odottaisi hieman suurempaa yleisömäärää kuin mitä tähän asti on nähty, vaikka katsomon remontti ei ole vielä valmistunutkaan.

Seuraavan kerran Rovaniemen Palloseura pelaa vierasottelun SJK:ta vastaan Seinäjoella sunnuntaina 7.6.2015 klo 14.00.

Palloseura -blogin ottelun vakuuttaja (kotijoukkue): Aleksandr ”Boris” Kokko -viimeisteli kotijoukkueelle kolme osumaa. Varsinkin ”Boriksen” toinen osuma oli huikea osoitus hänen maalivainustaan.