tiistai 7. heinäkuuta 2015

RoPS tasapeliin Kotkassa

Maanantaina nähtiin tasaista vääntöä joukkueiden välillä. (kuva ed. ottelusta)
Rovaniemen Palloseuran tappiottomien otteluiden putki sai maanantai-iltana jatkoa Kotkassa, kun RoPS tasasi pisteet paikallisen FC KTP:n kanssa peräti 3327 katsojan edessä. Ottelun loppulukemiksi muodostuivat pyöreät 0-0 (0-0) lukemat muutamista oivista maalipaikoista huolimatta. Tasapelin myötä RoPS vankisti sarjan kakkossijaansa SJK:n kompuroidessa Lahdessa. Myös HJK liigakärjessä on tavoitettavissa rästipelit voittamalla ja seuraavaksi Palloseura kohtaakin juuri Klubin Veikkausliigan ehdottomassa kärkiottelussa.

Maanantain otteluun RoPS lähti tutulla kokoonpanolla. Myös kotijoukkue pääsi peliin lähes parhaalla kokoonpanollaan. Edellisessä joukkueiden kohtaamisessa RoPS pyöritti kotkalaiset kanveesiin neljällä maalillaan, joista Aleksandr Kokko viimeisteli knallin arvoisesti kolme. Tällä kertaa Arto Tolsa Areenalla KTP tuli peliin kotijoukkueen tarmolla ja odotettavissa oli edellistä kohtaamista tasaisempi ja tiukempi kamppailu. Ottelun alussa kotijoukkue olikin kentällä aktiivisempi osapuoli. Pelin edetessä RoPS sai pelistä paremmin kiinni ja mm. Kokolla ja Juha Pirisellä oli omat hyvät paikkansa tehdä ottelun avausmaali siinä kuitenkaan onnistumatta.

Ricardo torjui rankkarin.
Kotijoukkue sai 34. minuutin pelin jälkeen rangaistuspotkun pallon osuessa Faith Friday Obilorin käteen rangaistusalueella. Tilanne syntyi Niko Ikävalkon lähettämästä keskityksestä. Vaikka toppari ei suoraan palloa kädellään pelannut, vihelsi päätuomari Tero Nieminen pelin poikki ja pallon pilkulle. Pallon taakse asteli Ikävalko, jonka maalin vasempaan nurkkaan suuntautuneen laukauksen RoPS-vahti Ricardo (kuvassa) torjui kuitenkin tyylikkäästi. Jakson lopussa RoPS sai pelivälineen maaliin kulman jälkitilanteesta, mutta sinipaitojen epäonneksi Janne Saksela oli tilanteessa paitsiossa. Näin tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella puoliajalla peli pysyi melko tasaisena. Kotijoukkue keskittyi kovaan peliin, joka näytti tuottavan eniten vaikeuksia pelin päätuomarille. RoPS pyrki rakentamaan maalipaikkoja kotijoukkueen maalille, mutta todella vaarallisia tilanteita ei juurikaan nähty. Aivan ottelun lopussa Janne Sakselan keskitys kuitenkin tavoitti maalin edestä hetkeä aiemmin vaihdosta kentälle tulleen Simo Roihan, mutta hänen jatkonsa osui napapiiriläisten epäonneksi vain maalin pystypuuhun. Näin peli pysyi maalittomassa tilanteessa, johon peli lopulta myös päättyi. Ottelun lopputulos oli tilanteisiin nähden oikeutettu, mutta hyvässä vireessä olevalle RoPS:lle kuitenkin pienoinen pettymys. KTP:lle kotiottelut ja niissä menestyminen ovat elinehto Veikkausliigassa säilymiselle. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa sekä Juha Malinen että Sami Ristilä vaikuttivat tyytyväisiltä pelin lopputulokseen.

Seuraavan kerran RoPS pelaa jo tulevana perjantaina, jolloin se kohtaa Rovaniemen keskuskentällä tämänhetkisen liigakärjen eli HJK:n, jolle se hävisi Veikkausliigan avauskierroksen kotiottelussa selvin lukemin. Tällä kertaa asetelmat ovat tasaisemmat, sillä RoPS on liigan kuntopuntarin kärjessä, kun taas Klubin peli on viime kierroksilla kangerrellut. Perjantain ottelu pelataan uusitulla keskuskentällä klo 18:30 alkaen. Nyt kaikki mukaan kannustamaan RoPS voittoon!

RoPS:n vaihdot ottelussa (out/in):
Tomas Hradecky - Vilim Posinkovic (58. min)
Aleksandr Kokko - Michael Ibiyomi (76. min)