maanantai 28. syyskuuta 2015

RoPS voitti VPS:n siirtyen sarjakärkeen

RoPS juhlii 1-0 osumaa koko joukkueen voimin.

Rovaniemen Palloseura voitti sunnuntai-illan ottelussa putoamistaistelussa olevan Vaasan Palloseuran luvuin 2-1 (2-1). Kotijoukkueen maaleista ottelussa vastasivat William John ja Faith Friday Obilor. Näin ollen RoPS siirtyi Veikkausliigan kärkipaikalle 53 pisteellä. Toisena Veikkausliigassa on SJK kahden pisteen päässä RoPS:sta yhden ottelun vähemmän pelanneena. Samoin kolmantena oleva HJK on pelannut yhden pelin vähemmän 46 pisteellä. Mestaruustaistosta on tulossa tiukka vääntö ja mitalien kohtalo on usean joukkueen osalta vielä täysin auki.

Will John Oluremi ja kapteeni Antti Okkonen.
Rovaniemen Palloseura pääsi otteluun mukaan lähes parhaalla kokoonpanollaan. Ainoastaan kohuhyökkääjä Eero Markkanen puuttui kokoonpanosta sairastumisen vuoksi. Ottelu alkoi molempien osalta hieman hermostuneesti. Kentällä nähtiin useita harhasyöttöjä. Hermostuneen alun jälkeen RoPS alkoi saada pelin juonesta kiinni. Painostus palkittiin 14. minuutilla käytännössä ensimmäisestä tekopaikasta, kun ottelussa hyvin pelannut Mika Mäkitalo harhautti hienosti vieraiden Ville Koskimaan ja syötti kentän oikealta laidalta maalin eteen rynnänneelle William Johnille (kuvassa), joka pisti pallon jalallaan ohi hölmistyneen VPS-vahti Henri Sillanpään. RoPS jatkoi painostustaan ja sai useita erikoistilanteita. Kulmapotkun jälkitilanteesta noin puolen tunnin pelin jälkeen RoPS:n Moshtagh Yaghoubi pääsi keskittämään kentän vasemmalta laidalta hienon pallon aivan maalin eteen takatolpalle siirtyneelle Obilorille, joka puski pelivälineen ohi Sillanpään. VPS:n kannalta ikävä takaisku koettiin, kun jamaikalainen Andre Clennon loukkaantui. Hänen tilalleen hyökkääjäksi vaihdettiin Veikkausliigan maalipörssissä toisena majaileva Juho ”kirurgi” Mäkelä. RoPS hallitsi ensimmäisen puoliajan tapahtumia jatkossakin, ja hyökkäykset virtasivat hyvin nyt myös laitojen kautta. Mutta niin kuin usein jalkapallossa käy, VPS hyödynsi ensimmäisen vaarallisen tekopaikkansa, kun Pyry Soiri otti haltuunsa Nikko Boxallin antaman pystypallon ja jallitti sen jälkeen sekä Ville Saxmanin että Abdou Jammehin ja laukoi varmasti oikeaan alanurkkaan ohi RoPS:n maalivahti Tomer Chencinskin. Puoliajalle siirryttiin näin 2-1 -tilanteessa.

Maalintekijää hymyilyttää.
Toinen puoliaika oli ensimmäistä puoliaikaa tasaisempi kenttätapahtumien kannalta. RoPS ei ehkä halunnut ottaa kovin suuria riskejä hyökkäyspelaamisen suhteen ja yritti estää sen sijaan nopeasti VPS:n hyökkäykset hyvällä prässillään. Ottelua oli pelattu noin 70. minuuttia, kun Thomas Kulan vapaapotku viuhui RoPS:n kenttäpäätyyn. Vieraiden Timi Lahti ei aivan ylettynyt pelivälineeseen ja pallo meni suoraan vapaapotkusta niukasti ohi RoPS:n maalin. Noin minuutti tämän jälkeen VPS vaihtoi vasemman laitalinkin Loorents Hertsin jamaikalaiseen hyökkääjään Steven Morrisseyhyn hakien lisää tulivoimaa viimeistelyyn. Hieman tämän jälkeen kuitenkin RoPS sai vapaapotkun noin 20 metristä. Vapaapotkua asettui ampumaan ”Mosa” Yaghoubi, mutta hänen oikean jalan kierteinen veto viuhui hieman ohi Vepsun maalin. Noin 80. minuutin pelin jälkeen taitava VPS-laituri Pyry Soiri pääsi kokeilemaan maalintekoa, mutta Chencinski pääsi vetämään pidemmän korren. RoPS vaihtoi hieman myöhemmin ottelussa kovasti töitä tehneen Aleksandr Kokon pois kentältä, ja tilalle kentälle tuli Simo Roiha. Ottelua oli pelattu 85. minuuttia, kun kentälle tuli vaihdosta Vepsulle kolmas hyökkääjäpelaaja Joe Broekhuizen laitapuolustaja Jesper Engströmin tilalle. Vaikka VPS:llä oli kentällä kolme hyökkääjää, niin vieraat eivät enää saaneet luotua vaarallisia tilanteita kotijoukkueen maalille.  Näin ottelu päättyi RoPS:n voitonriemuisiin juhliin luvuin 2-1 (2-1).

Seuraavan kerran Rovaniemen Palloseura pelaa maanantaina 5.10.2015 klo 18.30 vierasottelun IFK Mariehamnia vastaan Wiklöf Holding Areenalla.

Palloseura -blogin ottelun vakuuttaja (kotijoukkue): Mika Mäkitalo -alusti ensimmäisen maalin hyvällä yksilösuorituksellaan, ja pelasi muutenkin pirteästi palloa eteenpäin joukkueelleen hyökkäyssuuntaan.