torstai 21. huhtikuuta 2016

Jup-juna ajoi ohi Rovaniemen aseman

Kokko osui jälleen RoPS:lle.
Rovaniemen Palloseuran taival Suomen Cupissa päättyi keskiviikkoiltana Valkeakoskella, kun divarissa pelaava kotijoukkue FC Haka päihitti napapiiriläiset 788 katsojan edessä selvin 4-1 (1-0) lukemin. Näin RoPS:n taival cupissa päättyi jälleen 6. kierrokselle ja sinipaidat voivat tai pikemminkin joutuvat suuntaamaan keskittymisensä ainoastaan tuleviin liigaotteluihin ja kesän europeleihin.

RoPS tuli otteluun lähes parhaalla kokoonpanollaan, sillä kentällä oli valtaosa pelaajista, jotta esiintyivät Klubia vastaan käydyn kotiottelun avauksessa. Ainoastaan Aleksandr Kokko (kuvassa) ja Juuso Hämäläinen aloittivat ottelun penkillä ja heidän sijastaan avauksessa viilettivät Ransford Osei sekä Jarkko Lahdenmäki. Ottelu alkoi lievässä RoPS:n hallinnassa ja ensimmäinen vaarallinen tilanne syntyikin kotijoukkueen maalille 12. peliminuutilla. Tällöin Juha Pirisen antama kulmapotku aiheutti harmaita hiuksia Haka-vahti Ville Kauppiselle, mutta kotijoukkueen puolustus sai kuin saikin purettua pallon pois maalinedustalta. Muutama minuutti tästä ja kotijoukkueen Topi Järvi pääsi puskupaikkaan. Järven alanurkkaa kohti suuntautuneen puskun RoPS-vahti Ricardo pystyi kuitenkin torjumaan. Tilanteessa brassi loukkasi vasenta kylkeään niin, että joutui tulemaan vaihtoon. Hänet kentällä korvasi nuori Juhani Kangas. Ottelun avausmaali näki päivänvalon 41. minuutilla, kun Järvi keskitti maalille ensin ohitettuaan helposti Lahdenmäen. Keskitykseen ennätti ensimmäisenä Dudu ennen tilanteessa epäröinyttä Kangasta. Peliväline ajautui tilanteessa lopulta RoPS:ssa aiemmin pelanneelle Jesse Ahoselle, joka viimeisteli varmasti 1-0 lukemat taululle. Tässä tilanteessa siirryttiin myös tauolle.

Toisen puoliajan alkupuolella Ransford Osei pääsi huippupaikkaan, mutta hyökkääjän viimeistely oli luokaton. 56. minuutilla kotijoukkue FC Haka joutui myös vaihtamaan maalivahtiaan, kun jo ottelun alkupuolella itseään loukannut Kauppinen ei pystynyt jatkamaan ottelua. Tuomas Karjalahti siirtyi näin vaihdosta tolppien väliin. 58. minuutilla RoPS teki toisen vaihtonsa, kun Kokko korvasi kentällä Oluremin. Ja Borre ehtikin olla kentällä vain vajaat kymmenen minuuttia, kun hän toi maalillaan RoPS:n ottelussa tasoihin. Jo pari minuuttia ennen tasoitusmaalia oli Abdou Jammehilla huippupaikka maalin edustalla, mutta maalin saakka toppari ei pelivälinettä saanut toimitettua. Maalin jälkeen peli kääntyi kuitenkin kotijoukkueelle. 70. minuutin kohdalla Järvi maalasi lukemiksi 2-1. Maalia edelsi Jammehin heikko purku, josta Haka pääsi nopeaan vastahyökkäykseen. Lähes heti maalin jälkeen Osei pääsi vastakkain Karjalahden kanssa, mutta kärkimies ei onnistunut tästäkään huipputilanteesta, koska pallo osui vain ylärimaan. Vastahyökkäyksestä Järvi iski puolestaan jälleen ohitettuaan ensin tilanteessa tuuliajolla olleen Lahdenmäen ja sitten laukoessaan pallon vastustamattomasti ohi Kankaan. Näin tilanne oli jo 3-1. Maalin jälkeen RoPS teki kolmannen vaihtonsa, kun Aapo Heikkilä korvasi kentällä Osein. 84. minuutilla kotijoukkueen Dudu, joka pääsi maalipaikkaan Chris Jamesin hyvästä esityöstä. Näihin 4-1 lukemiin ottelu myös päättyi. Voiton myötä FC Haka on raivannut tiensä Suomen Cupissa jo puolivälieriin saakka.

Kokonaisuudessaan ottelu oli kaukana parhaimmasta RoPS:sta ja valmentaja Juha Malinen myönsikin, että valmistautuminen otteluun ei ollut onnistunut, sillä niin flekmaattisesti joukkue kentällä esiintyi. Ottelussa huolestuttavinta oli Ricardon loukkaantuminen, koska joukkueen kakkosmaalivahti Tyler Back on niin ikään sairaslomalla nivusvamman johdosta. Joutuuko RoPS jälleen viime kauden tapaiseen maalivahtirumbaan? Kauaa joukkue ei kuitenkaan ehdi tappiosta toipua, sillä jo tulevana sunnuntaina joukkue kohtaa kotikentällään liigaottelussa PK-35:n. Ottelu on erikoisesta otteluohjelmasta johtuen jo joukkueiden toinen kohtaaminen tällä kaudella. Ottelu RoPS-PK-35 pelataan Rovaniemen keskuskentällä 24.4. klo 16.00 alkaen. Silloin kaikki sinipaitojen kannattajat keskuskentälle kannustamaan RoPS voittoon!

Ottelun maalit:
41. minJesse Ahonen 1-0
66. minAleksandr Kokko 1-1
70. minTopi Järvi 2-1
75. minTopi Järvi 3-1
84. minDudu 4-1