maanantai 13. kesäkuuta 2016

RoPS nousi tasoihin Klubin vieraana

John William Oluremi osui RoPS:lle.
Rovaniemen Palloseuran kausi jatkui sunnuntaina Veikkausliigan ottelulla, jossa joukkue sai vastaansa sarjakärki HJK:n tämän kotikentällä. EM-futiksesta johtuen peli pelattiin jo klo 13.30 alkaen. Aurinkoisessa säässä pelattu ottelu päättyi kotijoukkueen kannattajien vihellyksiin, sillä HJK hukkasi ottelussa johtonsa RoPS:n tasoittaessa ottelun loppulukemiksi 1-1 (0-0) William John Oluremin (kuvassa) osuessa maalipuiden väliin. Päiväottelua Töölön jalkapallostadionilla oli seuraamassa 3102 katsojaa.

Kotijoukkue HJK tuli otteluun vahvalla kansainvälisellä ryhmittymällä, johon paluun tekivät mm. Ville Jalasto, Medo sekä Lum Rexhepi. RoPS puolestaan aloitti kokoonpanolla, jossa kärjessä viiletti Ranford Osei pelikieltoisen Aleksandr Kokon sijaan. Fridolin Nganbe Nganbe oli myös saanut pitkästä aikaa kutsun aloituskokoonpanoon. Jarkko Lahdenmäki jatkoi myös viime ottelun tapaan oikeana laitapuolustajana. Kätensä edellisessä pelissä loukannut Mika Mäkitalo oli tällä kertaa pois pelaavasta kokoonpanosta.

Ottelu alkoi RoPS:n kannalta murheellisesti, sillä Osei joutui tulemaan vaihtoon takareisikrampin johdosta jo viidennellä peliminuutilla. Hänet kärjessä korvasi Oluremi. Ottelun alussa RoPS sai aikaan pari laukausta, mutta pelin edetessä ote kenttätapahtumista siirtyi kotijoukkue HJK:lle. 14. minuutilla Klubi sai vapaapotkun noin 18 metristä. Pallon taakse astellut Taye Taiwo ampui vain hieman yli Ricardon vartioiman RoPS-maalin. 20. minuutin kohdalla Klubin Alfredo Morelos pelattiin keskeltä käytännössä läpi, mutta Ricardo sai oikea-aikaisella vastaantulollaan torjuttua yrityksen. Näin tilanne säilyi maalittomana. Neljä minuuttia tästä ja Nnamdi Oduamadi eli Odu kaatui helposti rangaistusalueella Lahdenmäen käsittelyssä ja tästä rankkarin sijaan tuomittiin Odulle keltainen kortti. Vierasjoukkue RoPS:n ensimmäinen hallittu hyökkäys sitten alkuminuuttien nähtiin vasta 32. minuutilla, mutta Ville Saxmanin veto typistyi kuudentoista rajalla olleeseen miesmuuriin ja näin mitään vaarallista tilanteesta ei syntynyt. 40. minuutilla Atom Tanaka pääsi laukomaan 17 metristä, mutta keskelle suuntautunut veto pysähtyi varmasti Ricardon hyppysiin. Vielä aivan puoliajan viime hetkillä Klubi sai vapaapotkun vasemmalta noin 18 metristä. Atomin laukaus jäi tälläkin kertaa Ricardon näppeihin ja näin tauolle mentiin maalittomassa 0-0 tilanteessa.

Ricardo oli huippuvedossa.
Toinen puoliaika alkoi kotijoukkueen painostuksella ja kun peli oli edennyt 49. minuutilla sai HJK rangaistuspotkun Lahdenmäen käsivirheen seurauksena. Rangaistuspotkusta Taiwo sijoitti pelivälineen varmasti maalin oikeaan alakulmaan hyvin aavistaneen Ricardon (kuvassa) torjuntayrityksestä huolimatta. Maali oli samalla Taiwon kaudes viides liigaosuma. Näin tilanne taululla muuttui 1-1:een. Pari minuuttia maalista ja Ricardo pelasti jälleen joukkueensa hyvällä vastaantulolla. Pelin edetessä RoPS sai muutaman kulmapotkun, mutta näistä joukkue ei pystynyt rankaisemaan. 58. minuutilla peli oli ratketa, kun kotijoukkueen Richard Gadze laukoi 23 metristä tulisesti, mutta vain RoPS-maalin ylähirteen.Vieraat hakivat muutosta peliin vaihtamalla kentälle 69. minuutilla Mamut Sainen, joka korvasi Michal Mravecin ja 75. minuutilla Aapo Heikkilän, joka tuli laidalle Nganbe Nganben tilalle. Ja Heikkilä ei ehtinyt kentällä olla kuin vajaan minuutin, kun hänen kääntönsä HJK-pelaajan purkupallon jälkeen löysi maalin edestä Oluremin, joka jatkoi suoraan pallon vastustamattomasti maalin takanurkkaan ohi HJK-vahti Thomas Dähnen. Näin tilanne pelissä oli 1-1! Maalin jälkeen RoPS jatkoi hyvää peliään ja alkoi järjestään voittamaan kaksinkamppailuja. Ottelun loppuminuuteilla Klubi sai vielä hieman painostusta RoPS:n maalille, mutta napapiiriläisten puolustus Ricardo viimeisenä lukkona kesti tilanteet hyvin ja vaarallisia paikkoja ei enää nähty. Näin ottelun tuominnut Petri Viljanen vihelsi pelin päättyneeksi lukemiin 1-1 (0-0).

Ottelussa RoPS oli varsinkin ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkueen painostuksen alla. Napapiiriläiset puolustivat kuitenkin joukkueena esimerkillisesti ja Ricardo maalillaan teki pari todellista huipputorjuntaa. Toisen puoliajan edetessä Palloseura sai enemmän pelin juonesta kiinni ja pystyi luomaan painetta myös Klubin maalille. Kokonaisuudessaan tasapeli oli RoPS:lle hyvä tulos, sillä Töölön jalkapallostadionilta joukkue on harvoin pisteitä tai edes pistettä mukaansa saanut. Toki parannettavaakin löytyy, esimerkiksi hyökkäyspeli ei ole vielä lähelläkään viime vuoden tasolla. Myös voitottomien otteluiden sarja alkaa käymään pitkäksi joukkueelle. Tätä tilastoa joukkue lähtee korjaamaan tulevana lauantaina (18.6.), jolloin RoPS saa Rovaniemen keskuskentälle vieraakseen hyvin kautensa aloittaneen Ilveksen. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti jo klo 13.30 alkaen.