lauantai 18. kesäkuuta 2016

RoPS palasi voittokantaan

Robert Taylor maalasi jälleen!
Rovaniemen Palloseura kohtasi kotikentällään Rovaniemen keskuskentällä lauantain päiväpelissä hyvin kautensa aloittaneen Ilveksen. Vauhdikas Veikkausliigan kamppailu päättyi lopulta kotijoukkueen riemukkaaseen 1-0 (1-0) voittoon, tosin vain 1556 katsojan edessä. Ottelun ratkaisumaalin iski keskikentän tulikone Robert Taylor (kuvassa).

RoPS lähti otteluun kokoonpanolla, josta puuttuivat mm. käsileikkauksessa käynyt Mika Mäkitalo, vielä jonkin aikaa kevään loukkaantumisesta toipuva Antti Okkonen sekä pelikeltoinen Abdou Jammeh. Aloituksessa topparin paikalla aloitti näin Jarkko Lahdenmäki ja oikeana laitapakkina Janne Saksela. Myös Aleksandr Kokko ei ollut kuntoutunut avauskokoonpanoon. Kärjessä viiletti näin viime pelissä alkuminuuteilla kentälle vaihdosta tullut ja ottelun tasoittanut John William Oluremi. Junalla Napapiirille matkustanut Ilves puolestaan tuli otteluun vahvalla ryhmittymällä, josta puuttui pelikiellon vuoksi keskikentällä viihtyvä Marco Matrone. Muuten tamperelaiset pääsivät peliin ilman suurempia loukkaantumishuolia.

Juha Pirinen oli aktiivinen laidallaan.
Peli alkoi kotijoukkueen pitäessä palloa ja hallitessa kenttätapahtumia. Maalinteon kanssa viime aikoina tuskaillut RoPS meni johtoon jo 10. peliminuutilla, kun Janne Sakselan pitkä avaus tavoitti Oluremin. Kärkimies jatkoi tyylikkäästi Taylorille, jonka vastustamaton laukaus meni maalin etuyläkulmaan ohi tilanteessa voimattoman Ilves-vahti Mika Hilanderin. Näin tilanne  oli 1-0! 14. minuutilla Juha Pirisen (kuvassa) vasemmalta lähtenyt keskitys kiertyi vaaralliselti maalille ja tämän Hilander joutui nyrkkeilemään kulmaksi. Taylorin antamaan kulmaan ensimmäisenä ehti laitapuolustaja Janne Saksela, mutta hänen puskunsa meni hieman maalin yli. Ilveksen ensimmäinen tilanne nähtiin 17. minuutilla, kun keskikenttämies Reuben Ayarna laukoi 25 metristä. Tämän yrityksen RoPS-vahti Ricardo torjui kuitenkin varmasti. Peli tasoittui avausjakson edetessä ja 32. minuutilla vieraiden Tuure Siira laukoi vaarallisesti. Laiturin veto meni kuitenkin hieman oikealta maalin ohi. Jakson lopulla ei enää huipputilanteilla herkuteltu ja näin tauolle mentiin kotijoukkueen 1-0 johtolukemissa, jotka olivat pelitapahtumiin nähden täysin ansaitut.

Michal Mravec vauhdissa.
Toinen puoliaika alkoi Ilveksen tuplavaihdolla. Mika "Lada" Lahtinen ja Jonne Hjlem korvasivat kenttäkoostumuksessa Antto Hilskan sekä Tuure Siran. Silti toinen 45-minuuttinen lähti RoPS:n hallinnalla käyntiin. Ottelun edetessä kumpikin joukkue sai aikaan puolittaisia hyökkäyksiä, mutta vaarallisia maalintekoyrityksiä ei juurikaan nähty. Kotijoukkueen ensimmäinen vaihto nähtiin 67. minuutilla, kun Mamut Saine korvasi kentällä hyvin esiintyneen Michal Mravecin (kuvassa). Kymmenen minuuttia myöhemmin oli Fridolin Nganbe Nganben vuoro tulla vaihtoon. Lopun noin vartiksi kentälle kirmasi Eetu Muinonen. Kun peli oli edennyt 80. minuutille, vieraiden Emile Tendeng tarjoili huippupaikan Jonne Hjelmille, mutta RoPS-vahti Ricardon oikea-aikainen vastaantulo esti Hjelmin maalinteon. Huippupelastus brasilialaiselta. Ja vain minuutti tästä ja Ricardo nyrkkeili Ilves-vaparin väljemmille vesille. 84. minuutilla Pirinen kaadettiin selkeästi sääntöjen vastaisesti rangaistusalueella, mutta ottelun tuominnut Toni Pohjoismäki ei pilliin viheltänyt. Tämän jälkeen RoPS teki viimeisen vaihtonsa, kun Akseli Kalermo korvasi kentällä Aapo Heikkilän. Lopussa peli aaltoili päästä päähän ja peli oli välillä aika sekavaa. Pelin ollessa erotuomarin antamalla lisäajalla, Muinonen kääntyi ilmiömäisesti ja syötti pelaajien välistä Sainen läpiajoon. Keskikenttämiehen ratkaisu oli kuitenkin heikko hänen ajettuaan suoraan kohti Hilanderia ja näin tilanteesta ei maalia syntynyt. Ihan ottelun loppusekunneilla Ilves sai vielä kulman, mutta tästä ei mitään enää ehtinyt syntyä. Näin ottelu päättyi kotijoukkueen voittolukemiin 1-0 (1-0).

Kokonaisuutena peli oli Palloseuralta hyvää taistelua ja tärkein eli voitto saatiin ottelusta raavittua seitsemän voitottoman ottelun päätteeksi. Kolme pistettä olivat myös ansaitut, sillä RoPS oli kenttätapahtumiin peilaten juuri maalin verran tamperelaisia parempi. Toki Ilves paransi peliään ottelun edetessä, mutta kovin montaa paikkaa se ei pystynyt rakentamaan. Voiton myötä RoPS nousi sarjassa kuudenneksi vain neljän pisteen päähän sarjassa kolmantena olevasta Ilveksestä. Seuraavan kerran RoPS pelaa juhannusviikolla torstaina 23.6., jolloin sinipaidat matkustavat PS Kemin vieraaksi kauden ensimmäiseen Lapin jänkäderbyyn. Ottelu pelataan Savosaaren urheilupuistossa jo klo 17.30 alkaen.

Palloseura -blogin ottelun vakuuttaja: Robert Taylor -maailmanluokan maali ratkaisi pelin Palloseuralle. Rob ei nähtävästi osaa tehdä muuta kuin hienoja maaleja!