perjantai 10. kesäkuuta 2016

RoPS tasapeliin kotikentällä

Jammeh ja Lahdenmäki erikoistilanteessa MIFK:n maalin edustalla.
Rovaniemen Palloseura lähti torstaisessa Veikkausliigan ottelussaan katkaisemaan kolmen ottelun tappioputkea hyvin kautensa aloittanutta IFK Mariehamnia vastaan. Koleassa ja sateisessa säässä pelattu ottelu ei tarjonnut katsojille jalkapallospektaakkelia ja paikalle vaivautuneet 1276 katsojaa saivat todistaa maalitonta tasapeliä, jonka ansiosta RoPS on nyt sarjassa vasta yhdeksännellä sijalla. MIFK sen sijaan jatkaa kauttaan sarjakakkosena.

IFK Mariehamn tuli otteluun vahvalla kokoonpanolla, vaikka pelaavasta kokoonpanosta puuttuivatkin pelikieltoinen Jani Lyyski sekä Dever Orgill. Kotijoukkueen faneille tuttu Albin Granlund sen sijaan teki paluun MIFK:n avauskokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen. RoPS aloitti pelin melko muokatulla kokoonpanolla, sillä maaliin oli palannut Ricardo, oikeana laitapuolustajana aloitti Jarkko Lahdenmäki ja keskikentän pohjalla Michal Mravec.

Taistelupari Taylor - Granlund.
Ottelu alkoi sateen kastelemalla kentällä tunnustellen vierasjoukkueen pitäessä palloa enemmän hallussaan. Ensimmäisellä kymmenminuuttisella saarelaiset saivat pari mylläkkää kotijoukkueen maalille, mutta nämä RoPS:n puolustus Abdou Jammehin johdolla sai purettua ja näin RoPS-vahti Ricardon ei tarvinnut venyä torjuntoihin. Kun peli oli edennyt 12. minuutille, sai RoPS tilanteen kuin varkain. Robert Taylor (kuvassa) riisti pallon itselleen kentän vasemmalla puoliskolla ja sai pidettyä tuomareiden näkökulmasta pelivälineen kentällä. Sen jälkeen laidassa pelannut kärkäs keskikenttämies kääntyi maalia kohti ja ampui vedon Walter Viitalan vartioiman MIFK-maalin ylähirteen, josta pallo kimposi kuitenkin maalin yli. Tilanteessa pallo kävi kokonaan päätyrajan väärällä puolella, mutta tämä jäi tuomaristolta huomaamatta. 23. minuutin kohdalla Mravecin keskitys oikealta laidalta ajautui jälleen Taylorille, joka ampui hienosti suoraan ilmasta, mutta tämän yrityksen Viitala liimasi varmasti näppeihinsä. 31. minuutilla vieraiden Gabriel Petrovic pääsi laukomaan vaarallisesti 20 metristä, mutta veto meni hieman yli Ricardon vartioiman RoPS-maalin. Vain pari minuuttia tästä ja pallo kulki hienosti Ville Saxmanin, Taylorin ja Aleksandr Kokon (kuvassa) kesken ja Saxman pääsi kuvion päätteeksi laukomaan kuudentoista rajalta. Keskikenttämiehen epäonneksi peliväline suuntautui hieman oikealta maalin ohi. Jakson lopulla kotijoukkue sai vielä kaksi kulmapotkua, mutta totuttuun tapaan RoPS ei näistä saanut mitään vaarallista aikaan. Näin tauolle poistuttiin lukemissa 0-0.

Mäkitalo ja Kokko tositoimissa.
Toinen puoliaika alkoi vaihdolla, kun Ransford Osei korvasi kentällä Kokon (kuvassa). Heti puoliajan alkuun RoPS sai kolme kulmaa lyhyen ajan sisään, mutta onnistumisia ei nähty. 54. minuutilla MIFK pääsi vaaralliseen vastahyökkäykseen Lahdenmäen helpon pallonmenetyksen jälkeen. Jammeh kuitenkin pysäytti hyökkäyksen hienosti ja tuloksena oli ainoastaan vieraiden ottelun ensimmäinen kulmapotku, jonka RoPS pystyi hyvin purkamaan. 62. minuutilla oli toisen vaihdon vuoro, kun Aapo Heikkilä korvasi kentällä Mika Mäkitalon (kuvassa). Vaihdon myötä Taylor siirtyi enemmän omalle paikalle keskikentän keskustaan. Tämän jälkeen pelissä ei kuitenkaan maalipaikoilla juhlittu. Kolmannen vaihdon RoPS joutui tekemään 80. minuutilla, kun Mravec kärsi jalkakrampista. Näin kentälle loppuminuuteiksi kirmasi Mamut Saine. Pelin ollessa jo erotuomarin antamalla lisäajalla, sai RoPS Lahdenmäen heiton jälkeen vaarallisen tilanteen Viitalan maalin eteen, mutta Osein jatko jäi Viitalan ulottuviin. Ja vielä aivan lopussa MIFK:n Granlund torppasi rangaistusalueella Janne Sakselan, mutta läheltä tilannetta seurannut erotuomari Dennis Antomo ei uskaltanut viheltää rangaistuspotkua selkeästä rikkeestä. Kohta tämän jälkeen peli vihellettiin Antomon toimesta päättyneeksi ja pisteet jaettiin lukemin 0-0 (0-0).

Ottelu kokonaisuudessaan oli RoPS:lta kohtuullinen suoritus, varsinkin puolustuspeli toimi edellistä peliä paremmin. Hyökkäyspeli on nyt joukkueelle ns. akilleen kantapää. Kokko kärjessä ei ole täysikuntoinen ja muista ei Tayloria lukuun ottamatta tunnu olevan tällä hetkellä pelin ratkaisijoiksi. Hyökkäykset pysähtyvät usein kentän viimeiselle kolmannekselle ja ideat tuntuvat loppuvan kesken. Tähän Juha Malisen ja kumppaneiden tuleekin keksiä lääkkeitä nopeasti, sillä RoPS pelaa seuraavan kerran jo tulevana sunnuntaina (12.6.), jolloin joukkue kohtaa vierasottelussa torstaina kylmää kyytiä VPS:ltä saaneen HJK:n. Ottelu pelataan Töölön jalkapallostadionilla jo klo 13.30 alkaen.

Palloseura -blogin ottelun vakuuttaja: Abdou Jammeh -vahvaa peliä puolustuksen johtajalta läpi ottelun.