perjantai 24. kesäkuuta 2016

RoPS vei nimiinsä jänkäderbyn

Eetu Muinonen teki ottelun voitto-osuman.
Rovaniemen Palloseuran piristyneet otteet saivat jatkoa torstai-iltana, kun joukkue voitti vieraskentällä pelatussa jänkäderbyssä PS Kemin maalein 0-2 (0-0). Peräti 3976 katsojaa Sauvosaareen houkutellut peli tarjosi katsojille tapahtumarikkaan ottelun, jonka RoPS vei nimiinsä Eetu Muinosen (kuvassa) ja Michal Mravecin toisen puoliajan täysosumilla. Näin pohjoisen jalkapallovaltikka on edelleen tukevasti Rovaniemellä.

RoPS lähti otteluun kokoonpanolla, jossa maalille paluun oli tehnyt Antonio Reguero. Myös Abdou Jammeh oli pelikieltonsa jälkeen aloituskokoonpanossa johtamassa joukkojaan ja keskikentällä aloitukseen olivat päässeet sekä Eetu Muinonen että Mamut Saine. Ville Saxman jäi alkuverryttelyn jälkeen penkille, mikä oli joukkueelle takaisku, koska "Sax" on ollut joukkueen kantavia voimia tälläkin kaudella. Poissa olivat myös mm. pelikiellossa ollut Fridolin Nganbe Nganbe sekä maalivahti Ricardo ja joukkueen maalitykki Aleksandr Kokko. Antti Okkonen sen sijaan teki paluun joukkueen vahvuuteen vaihtopenkille pitkän loukkaantumisen jäljiltä. Kotijoukkueen vahvuudesta poissa olivat pelikieltoinen Billy Ions sekä Aleksi Räihä ja Juho-Teppo Berg.

Ensimmäinen puoliaika eteni RoPS:n pitäessä enemmän palloa, mutta vaarallisia tilanteita ei juuri pelissä nähty. RoPS joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa jo 29. peliminuutilla Juha Pirisen nilkuttaessa vaihtoon. Hänet kentällä korvasi Akseli Kalermo. Jakson lopulla kotijoukkue PS Kemi sai aikaan huippupaikan, kun Kalle Taimi pääsi puskemaan kulmatilanteesta. RoPS-vahti Reguero venyi tilanteessa kuitenkin hienoon torjuntaan ja tilanne pysyi maalittomana. Näin tauolle siirryttiin pyöreissä 0-0 lukemissa.

Mravec osui RoPS:lle.
Toinen 45-minuuttinen alkoi kotijoukkueen komennossa kemiläisten saadessa mm. kolme kulmapotkua lyhyen ajan sisään. Esimerkiksi Zeljko Zavicin jatko kulmasta meni vain hieman maalin ohi. Ottelun ensimmäinen maali syntyi 56. minuutilla kuitenkin vierasjoukkueen toimesta, kun Mravecin (kuvassa) oiva syöttö tavoitti Muinosen läpiajoon. Tilanteessa keskikenttämiehen tarkka vasemman jalan laukaus löysi tiensä verkon perukoille ohi kotijoukkueen maalivahti Juhani Pennasen. Näin tilanne taululla muuttui lukemiin 0-1! Maalin jälkeen kemiläiset hyökkäsivät vahvasti ja sekä Christian Eisselellä että Kabylla oli myöhemmin paikkansa, mutta RoPS kesti Regueron johdolla kotijoukkueen maalintekoyritykset. Parhaimman paikan sai RoPS:n johtomaalin jälkeen Cornelius Stewart, mutta hänen yrityksensä osui ainoastaan tolppaan. Ottelun ratkaissut 0-2 osuma nähtiin 70. minuutilla, kun ensimmäisen maalin syöttänyt Mravec puski pelivälineen maaliin Janne Sakselan antamasta kulmapotkusta. Näin ottelu oli saanut ratkaisunsa. RoPS teki ottelun lopulla loput ns. taktiset vaihtonsa, kun 88. minuutilla Mravecin kentällä korvasi alkulämmittelyn jälkeen vaihtopenkille varotoimena jäänyt Ville Saxman ja vielä 90. minuutilla Ransford Osei kirmasi kärkeen John William Oluremin tilalle. Reilun kolmen lisäminuutin jälkeen ottelun tuominnut Jari Järvinen vihelsi ottelun päättyneeksi RoPS:n kannalta riemukkaisiin 0-2 (0-0) lukemiin. Näin kaikki kolme sarjapistettä matkasivat Rovaniemelle ja voiton ansiosta RoPS on erittäin tasaisessa sarjassa viidennellä sijalla, juuri ennen PS Kemiä. Kemiläisillä on tosin yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevana torstaina eli 30.6., jolloin sinipaidat matkaavat Irlantiin, missä Eurooppa Liigan 1. karsintakierroksella vastaan asettuu mielenkiintoinen tuttavuus eli Shamrock Rovers. Tsemppiä peliin RoPS ja voitto kotiin Dublinista!

Samalla Palloseura -blogi toivottaa kaikille lukijoilleen oikein hyvää ja jalkapallorikasta juhannusta!