sunnuntai 28. elokuuta 2016

RoPS Regueron johdolla kotivoittoon

RoPS juhlii Mamut Sainen viimeistelemää 2-0 osumaa.
Rovaniemen Palloseuran pieni suvantokausi Veikkausliigassa sai päätöksensä lauantaina Rovaniemen keskuskentällä, kun sinipaidat iskivät taululle ottelussa FC Lahtea vastaan peräti 3-0 (3-0) lukemat. Ottelun ratkaisupelaajia olivat huippuvireinen maalivahti Antonio Reguero sekä vasempana laiturina pelannut Fridolin Nganbe Nganbe tehoin 2+1. Voiton myötä RoPS pääsi parin viikon maaottelutauolle sarjakolmosena. FC Lahti sen sijaan jatkaa sarjassa yhdeksännellä sijalla, mikä on kaikkea muuta kuin mitä joukkueelta kauden alussa odotettiin.

RoPS lähti otteluun haastavassa tilanteessa, sillä kumpikin ns. normaaleista aloituskokoonpanon toppareista oli poissa pelivahvuudesta. Abdou Jammeh sovitti pelikieltoa ja Juuso Hämäläinen oli loukkaantuneiden kirjoissa. Myös Michal Mravec ja Aapo Heikkilä puuttuivat joukkueen vahvuudesta. Näin RoPS lähti peliin todella poikkeuksellisella alakerralla (vasemmalta oikealle): Muinonen-Pirinen-Lahdenmäki-Saksela. Vierailijoiden pelivahvuudesta puolestaan puuttuivat mm. Fareed Sadat, Drilon Shala ja Duarte Tammilehto.

Nganbe Nganben ruuti oli kuivaa!
Kotijoukkue lähti vahvan myötätuulen siivittämänä tehokkaasti peliin, sillä jo 4. peliminuutilla pallo löytyi FC Lahden maalivahti Aleksandr Vasjutinin selän takaa. Tilanteessa Fridolin Nganbe Nganbe (kuvassa) katkaisi vieraiden syötön, nousi hyvin pallon kanssa ja täräytti noin 20 metristä pallon vastustamattomasti maalin oikeaan alakulmaan. Tilanne oli näin 1-0! Lahti oli tulla ottelussa tasoihin jo vajaan parin minuutin päästä, kun Eullerin oiva poikki kentän lähtenyt syöttö tavoitti vasemmalla kärkkyneen Santeri Hostikan, jonka puolustuslinja oli unohtanut täysin vapaaksi. RoPS-vahti Reguero tuli tilanteessa kuitenkin hyvin vastaan ja torjui Hostikan yrityksen tyylikkäästi. Ja vain kaksi minuuttia tästä ja vieraat saivat toisen hyvän paikana. Boris Tatar keskitti oikealta maalille löytäen Eullerin pään. Lahtelaisten epäonneksi pusku hyvästä paikasta leijaili kuitenkin selvästi maalin yli. Jos maalinteko ei vierasjoukkueelle maistunut, niin kotijoukkueelle se maistui sitäkin enemmän. 18. peliminuutin kohdalla Vasjutin torjui eteensä Robert Taylorin matalan oikealta lähteneen keskityksen. Palloon ehti ensimäisenä Nganbe Nganbe, joka jatkoi pelivälineen pitkästä aikaa aloituksessa viilettäneelle Mamut Sainelle, jonka tarkka jatko painui varmasti verkon perukoille. Tilanne oli jo 2-0! 29. minuutin kohdalla Saine harhautteli näyttävästi ja laukoi noin 20 metristä, mutta hieman yli maalin. 32. peliminuutilla nähtiin ottelun kolmas osuma, kun Janne Saksela matala, mutta luja keskitys oikealta kulmalta löysi maalin edestä Nganbe Nganben, joka viimeisteli taululle 3-0 lukemat. Lahti kuitenkin jatkoi yrityksiään ja 36. minuutilla Hostikka oli Mikko Hauhian hienon syötön jälleen vastakkain Regueron kanssa. Espanjalaisvahti torjui kuitenkin yrityksen varmasti kulmaksi ja kotijoukkueen fanit saivat huokaista helpostuksesta. Jakson lopulla ei enää muita vaarallisia tilanteita nähty ja näin tauolle poistuttiin peräti 3-0 lukemissa.

Reguero oli pelissä yhtä hymyä.
Toinen puoliaika alkoi tuhlaajapoika Hostikan tilanteella. 48. minuutilla Hauhian oiva syöttö läpi kentän tavoitti laiturin, mutta hänen jatkonsa meni yli maalin. 58. minuutilla nähtiin ehkä hieman kyseenalainen tilanne, kun ottelun vaihtelevalla menestyksellä tuominnut Ville Nevalainen vei pallon pilkulle hänen nähdessä Lahdenmäen rikkoneen Jussi Länsitaloa rangaistuspotkun arvoisesti. Pallon taakse asteli Jasse Tuominen, joka ilmeisesti häkeltyi Regueron (kuvassa) elkeistä ja puheista niin, että pyssytti pallon lähes keskelle maalia, mistä RoPS-vahti onnistui torjumaan vedon. Tämä oli Reguerolle jo kolmas torjuttu rangaistuspotku tällä kaudella! Ottelun edetessä oli huomattavissa se, että nyt voimakkaaseen vastatuuleen pelanneen RoPS:n oli keskityttävä enemmän puolustamiseen ja oman maalin varjeluun. Tuuli oli paikoin niin voimakas, että edes Regueron avaukset aivät leijailleet puoleen kenttään ja pelaajien puskut palasivat käytännössä lähtösijoilleen. Lahtelaiset hyödynsivätkin tätä ja hyökkäsivät voimakkaasti, samaan tapaan kuin RoPS ensimmäisellä 45-minuuttisella. Esimerkiksi 72. minuutilla Aleksi Paananen ampui painavan laukauksen 30 metristä lähteneestä vapaapotkusta, mutta veto meni aavistuksen vasemmalta ohi. 76. minuutilla puolestaan Rafael katkaisi Antti Okkosen heikon syötön, mutta brasilialaisen chippi meni hieman maalin yli. Minuutti tästä ja Kalle Multanen puski Länsitalon keskityksestä, mutta Reguero venytti upeasti kulmaksi tämänkin maalintekoyrityksen.

Hyvärinen pääsi ottamaan tuntumaa liigavauhtiin.
79. minuutilla RoPS teki ensimmäisen vaihtonsa, kun John William Oluremi korvasi oikealla laidalla Mika Mäkitalon. Seuraava tilanne tuli kuitenkin lahtelaisille, mutta Reguero torjui Paanasen 20 metristä lähtenee vedon eteensä ja RoPS-puolustus hoiti loput. Heti tämän jälkeen RoPS teki toisen vaihtonsa, kun Nganbe Nganbe siirtyi ablodien johdattamana vaihtoon. Hänen tilalleen kentälle hölkkäsi Ransford Osei. Vielä 87. minuutilla RoPS teki kolmannen vaihtonsa, kun A-maajoukkueeseen jälleen valittu Saksela siirtyi penkille ja hänet kentällä korvasi vasta 16-vuotias RoPS:n oma kasvatti Juho Hyvärinen (kuvassa). Hieno veto Juha Maliselta antaa nuorelle lupaukselle ensiminuutit Veikkausliigassa kamppailun loppuminuuteilla! Ottelun lopussa nähtiin vielä yksi Regueron varma torjunta, jonka siivittämänä ottelu päättyi RoPS:n numerollisesti selkeään 3-0 (3-0) kotivoittoon.

Kokonaisuudessaan kamppailu oli loppulukemia huomattavasti tasaisempi ottelu. Erona joukkueiden välillä oli viimeistely ja maalivahtipeli. RoPS:n maalissa Antonio Reguero oli täyttä rautaa pelaten parhaimman pelinsä sinipaidoissa. Espanjalaismaalivahti on todellinen vahvistus joukkueelle, ei pelkästään torjunnoillaan, vaan myös pelinohjauksellaan ja tsemppauksellaan. Huomionarvoista oli myös Fridolin Nganbe Nganben tehot 2+1. Tätä ennen kamerunilaisen maalitilasto on näyttänyt pyöreää nollaa ja nyt maaleja tuli kaksin kappalein. Toiveena voisi heittää, että Fridolin voisi jatkossakin ampua hanakkaammin, kun kerran pienessä varressa ruutia riittää. Myös Mamut Saine pelasi lauantaina kauden parhaan ottelunsa kruunaten sen ensimmäisellä liigamaalillaan. Puolustuslinja selvisi pelistä kohtuudella, tosin varsinkin ensimmäisellä puoliajalla etäisyydet ja sijoittuminen oli vähän niin ja näin ja tähän Reguero puuttuikin muutamaan otteeseen ohjaten mm. toppariparin toimintaa.

Erittäin tuulisessa ja paikoin sateisessa säässä pelattu ottelu houkutteli "keskarille" vain 1121 katsojaa Match Day -päivän tarjouksista huolimatta. Lauantai ja huono sää on aina ollut haasteellinen yhdistelmä Rovaniemellä(kin), mutta kyllä kärkisijoista tappeleva joukkue ansaitsee pelata isomman yleisömäärän edessä. Eli seuraavilla pelikierroksilla tarvittaessa kerros kaksi enemmän vaatteita päälle ja suunta kohti keskuskenttää! Seuraavaksi RoPS pelaa kuitenkin vieraskentällä, kun RoPS matkaa taas Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Ottelu pelataan Tammelan Stadionille perjantaina 9.9. klo 18.30 alkaen.

Palloseura -blogin ottelun vakuuttaja: Antonio Reguero - Torjui rangaistuspotkun ja tukun vaarallisia maalipaikkoja. Vahva esitys alusta loppuun, voittava maalivahti.