lauantai 17. syyskuuta 2016

RoPS väänsi pakkovoiton PK-35:stä

Ruuhkaa hyvin pelanneen Daniel Kollarin maalin edessä.

Rovaniemen Palloseura kohtasi perjantai-iltana vantaalaisen sarjajumbo PK-35:n kotoisella keskuskentällään. Syksyisessä säässä pelatun kamppailun voitti vaivoin kotijoukkue RoPS Juha Pirisen rangaistuspotkumaalin ansiosta. Ottelua perjantain iltavaloissa seurasi 1323 maksanuttta katsojaa.

Ricardo piti maalinsa koskemattomana.
Kotijoukkue oli tällä kertaa tehnyt muutamia muutoksia kenttämiehitykseensä, Michael Mravec sekä Ville Saxman olivat edelleen sivussa pelaavasta kokoonpanosta. Maalissa aloitti Ricardo (kuvassa) ja puolustuslinjassa debytoi nuori Lassi Järvenpää. Vierailijoilta puuttui useita pelaajia kapteeni Konsta Rasimuksen johdolla. Sen sijaan Ymer Xhaferi teki paluun ottelussa pelaavaan kooonpanoon.

RoPS aloitti ottelun totutun ärhäkkäästi. Painetta saatiin rakennettua vastustajan päätyyn ottelun alkuhetkillä. Kun näistä paikoista ei saatu toimitettua palloa vieraiden maaliin, alkoi RoPS:n peli hidastumaan. RoPS siirtyi PK-35:n pelivauhtiin ja vierasjoukkue alkoi saada myös otetta peliin, vaikka varsinaisia vaarapaikkoja ei nähty kummassakaan päässä. Paikoittain peli oli hyvin unettavan näköistä. RoPS yritti iskeä tiiviisti puolustavaa vantaalaisjoukkuetta päin. Paikottain tuli mieleen aiemmin kesällä pelattu RoPS-Lahti -peli, missä kotijoukkueella oli samanlaisia vaikeuksia murtaa vastustajan puolustuslinjaa. Ensimmäisen jakson lähestyessä puolta tuntia PK-35:n Leo Väisänen veti Juha Pirisen nurin rangaistusalueella. Rangaistuspotkua asettui ampumaan totutetusti Robert Taylor. Toteutus oli tällä kertaa kuitenkin heikko. Hän ampui laukauksen keskelle maalia ja  PK-35:n maalivahti Daniel Kollar torjui yrityksen helposti. Tilanteen jälkeen vieraat saivat lisää itseluottamusta saaden omaa peliänsä kulkemaan huomattavasti pelin alkua paremmin. Mitään erityisen vaarallista ei kuitenkaan nähty ja näin tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Pirinen ratkaisi voiton RoPS:lle.
Toisella 45-minuuttisella peli jatkui samalla kaavalla. Tällä kertaa niin päin, että kotijoukkue RoPS joutui myös keskittymään oman maalinsa varjeluun. Kotijoukkue kuitenkin puolusti hyvin tilanteet ja tilanne säilyi tasaisena pitkään. Kotijoukkue suoritti ensimmäisen vaihtonsa 58. minuutin kohdalla John William Oluremin korvatessa tehottomasti esiintyneen Albert Prosan. Tämä vaihto piristi väliaikaisesti kotijoukkueen peliä. Pian tämän jälkeen syntyikin ottelun ratkaisu. Korkealle noussut Pirinen (kuvassa) kaadettiin toistamiseen rangaistusalueella, nyt Olatuga Ojemben toimesta. Pirinen oli etukäteen päättänyt, että hän ampuu rangaistuspotkun, koska Taylor oli missannut ensimmäisen rangaistuspotkun. Pirinen ampuikin pallon lujaa verkon perukoille ja tilanne muuttui lukemiin 1-0! Heti tämän jälkeen kentällä näkyi, että kotijoukkueen peli vapautui ja vain huono viimeistely säästi vieraat seuraavilta takaiskuilta. 75. peliminuutin kohdalla Mika Mäkitalo korvasi kentällä kovasti ahertaneen Eetu Muinosen. Ja melkein perään PK-35 vaihtoi Daniel Rantasen Heidarin tilalle. Kotijoukkue suoritti viimeisen vaihtonsa 82. peliminuutilla, kun loukkaantumisesta toipunut Aapo Heikkilä korvasi hyvän debyyttiottelunsa sinipaidassa pelanneen Lassi Järvenpään. Kotijoukkueelle ongelmia toi José Antonio Galánin toinen keltainen kortti 85. minuutin kohdalla. Täten hänet poistettiin kentältä. Kotijoukkueen valmentaja Juha Malinen harmitteli ottelun jälkeen tätä tapahtumaa ja totesi, että häntä olisi tarvittu seuraavassa pelissä. Ottelun lopun kotijoukkue pelasi taktisesti hyvin, vaikka muutama vaarallinen tilanne RoPS:n maalin suulla nähtiinkin. Näin perjantai-illan kamppailu päättyi kotijoukkueen 1-0 (0-0) voittoon, jonka ansiosta RoPS nousi tasaisessa sarjassa jo kolmannelle sijalle.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Juha Malinen myönsi ottelun olleen tasoltaan heikko, mutta tulos oli hyvä kotijoukkueen voittaessa ottelun. Seuraavaan otteluun Malinen lupasi yllätyksen siihen, miten keskushyökkäys hoidetaan. Aika näyttää millainen yllätys on tulossa. Kokonaisuutena ottelun taso jäi tällä kertaa niin heikoksi, että en muista nähneeni pitkään aikaan näin unettavaa ottelua keskuskentällä. Toivoa sopii, että kauden loput pelit tuovat esiin iloisemman ja yritteliäämmän Palloseuran. Seuraavan kerran RoPS pelaa keskiviikkona 21.9. kohdaten mitalitaistelujen kannalta tuiki tärkeässä ottelussa HJK:n klo 18.30 alkavassa ottelussa. Tästä ottelusta vähintään piste ja  RoPS:n mitalihaaveet pyvyvät hyvin elossa. Voitolla RoPS tiivistäisi sarjan kärkeä entisestään.

Palloseura -blogin ottelun vakuuttaja: Juha Pirinen - jaksoi puurtaa laidallaan, hankki ottelussa kaksi rangaistuspotkua kotijoukkueelle, joista toisen laukoi itse verkon perukoille. Ilokseni voin sanoa, että jälleen kerran vakuuttajaa oli vaikea valita, koska esimerkiksi Jarkko Lahdenmäki pelasi vahvan pelin puolustuksen keskustassa.