maanantai 3. lokakuuta 2016

RoPS hävisi Vaasan illassa

Ricardo palasi tolppien väliin.
Rovaniemen Palloseuran vaisuhko syyskausi sai jatkoa sunnuntai-iltana Vaasassa, kun VPS päihitti 2472 katsojan edessä napapiiriläiset Pyry Soirin maalilla lukemin 1-0 (0-0). Voitolla Vepsu nousi sarjataulukossa RoPS:n edelle, joka on ennen kolmea viimeistä pelikierrosta Veikkausliigassa kuudennella sijalla. Tappion myötä Palloseuran mahdollisuudet mitaleille hävisivät lopullisesti. VPS sen sijaan omaa vielä marginaaliset mahdollisuudet osallistua mitalikamppailuun.

Kotijoukkue tuli otteluun vahvalla kokoonpanolla, sillä aloitusmiehityksestä puuttuivat vain Timi Lahti sekä Eero Tamminen. RoPS:n osalta pelistä puuttuivat loppukauden sivussa oleva maalivahti Antonio Reguero, pitkäaikaispotilas Ville Saxman sekä José Antonio Galán että Juha Pirinen. Muuten vieraat lähtivät otteluun tutulla kokoonpanolla, jossa kenttäkoostumukseen ei kuulunut yhtään varsinaista hyökkääjää. Ottelu alkoi RoPS:n aktiivisella pelillä ja vieraat olivatkin alussa niskan päällä. Vieraat saivat aikaan hyviä nousuja kotijoukkueen kenttäpuoliskolle, mutta huippupaikoille RoPS ei kuitenkaan juuri päässyt. Parhaimmat sommitelmat rakentuivat jälleen Janne Sakselan ja Robert Taylorin kautta, mutta VPS-vahti Jevgeni Kobozev hoiti tonttinsa varmasti pitäen maalinsa puhtaana. Ottelun ensimmäinen vaarallinen tilanne tuli kuitenkin kotijoukkueelle, kun Joonas Vahtera laukoi Veli Lammen syötön jälkeen. Veto meni kuitenkin ohi Ricardon vartioiman RoPS-maalin. Pelin edetessä kotijoukkue alkoikin pääsemään paremmin peliin mukaan. Jakson loppua kohden pelin tempo laski kuitenkin ja näin tauolle poistuttiin maalittomassa 0-0 tilanteessa.

Järvenpää on saanut vastuuta.
Toinen 45-minuuttinen alkoi niin ikään RoPS:n hyvällä otteella ja Saksela, Taylor sekä Fridolin Nganbe Nganbe pääsivät tilanteisiin, mutta ilman onnistumisia. Kotijoukkueen Steven Morrisseyn yritys meni puolestaan reilusti maalin ohi. 62. minuutin kohdalla RoPS:n käskyttäjä Juha Malinen teki ensimmäisen vaihtonsa, kun Aapo Heikkilä korvasi laidalla Nganbe Nganben. 75. peliminuutilla puolestaan John William Oluremi kirmasi kentälle ja vaihtoon hölkkäsi jälleen paljon töitä tehnyt Eetu Muinonen. Oluremi pääsikin puskemaan 78. minuutin kohdalla vaarallisesti Sakselan antamasta kulmapotkusta, mutta kärkimiehen yritys meni hieman VPS-maalin yli. Viisi minuuttia tästä ja RoPS:n päässä soi. Morrissey syötti nousun päätteeksi Soirille, joka laukoi pelivälineen etukulmasta ohi RoPS-vahti Ricardon. Näin tilanne oli 1-0. Maalin jälkeen RoPS vaihtoi kentälle lisää tulivoimaa, kun Ransford Osei korvasi kenttäkoostumuksessa Lassi Järvenpään (kuvassa). Ottelun lopussa RoPS yritti saada pelin painospistettä kotijoukkueen maalille, mutta vaarallisia tilanteita ei ottelussa enää nähty. Näin ottelun tuominnut Ville Nevalainen vihelsi pelin päättyneeksi loppulukemiin 1-0 (0-0).

Tuloksen myötä RoPS siirtyi maajoukkuetauolle sarjakuutosena.Vaasassa joukkue pelasi paikoin pirteästi, mutta akuutti hyökkääjäpula paistaa joukkueesta. Mahdollisuudet mitaleille karisivat Vaasan illassa, mutta loppukaudesta joukkueen ja sen pelaajien tulee vielä näyttää, että ovat jatkosopimuksen arvoisia. Myös onnistuneella loppukaudella joukkue voi parantaa sijoitustaan sarjassa, vaikka ei kolmen parhaan joukkoon enää ylläkään.

Seuraavan kerran RoPS pelaa vasta puolentoista viikon päästä perjantaina (14.10.), jolloin Rovaniemen keskuskentälle vieraaksi saapuu Kuopion Palloseura. Ottelu pelataan klo 18.30 alkaen. Palloseura -blogi julkaisee tällä viikolla myös Juha Malisen erikoishaastattelun, joten seuraa ilmoitteluamme.