perjantai 30. kesäkuuta 2017

RoPS vierastasapeliin Lapin derbyssä

Leo Väisänen tasoitti ottelun ensimmäisellä liigamaalillaan.
Rovaniemen Palloseura kohtasi torstai-iltana Lapin derbyottelussa Sauvosaaressa PS Kemin. Ottelun loppulukemiksi peräti 3325 katsojan edessä kirjattiin 1-1 (1-0). RoPS:n maalista ottelussa vastasi Leo Väisänen, joka samalla viimeisteli ensimmäisen liigamaalinsa. Tasapelin myötä kumpikin joukkueista on Veikkausliigassa 19 pisteessä, PS Kemi kahdeksantena ja RoPS kymmenentenä johtuen heikommasta maalierosta.

David Addyn sopimus päättyi RoPS:n kanssa.
RoPS matkusti Kemiin hyvässä terveytilanteessa, sillä joukkueesta puuttuivat ainoastaan Lassi Järvenpää ja syksyyn saakka sivussa oleva Aapo Heikkilä. Ottelu oli samalla viimeinen kerta, kun vasen laitapakki David Addy (kuvassa) esiintyi Palloseuran paidassa. Huhujen mukaan ghanalainen suuntaa seuraavaksi Brittein saarten suuntaan jatkamaan peliuraansa. Kotijoukkue PS Kemi pääsi niin ikään Lapin derbyyn ehjällä kokoonpanolla sen kärkinimien ollessa tutusti mukana pelivahvuudessa.

Vierasjoukkue RoPS aloitti ottelun terävästi, sillä jo toisella peliminuutilla pääsi laidassa aloittanut Robert Taylor tälläämään kovan kudin, joka vierasfanien epäonneksi kolisutteli ainoastaan Oskari Forsmanin vartioiman maalin ylähirttä. Tämän jälkeen myös kotijoukkue alkoi pääsemään paremmin peliin mukaan. Kahdeksannella peliminuutilla kemiläisten Edwin Salazar pääsi hyvään paikkaan, mutta RoPS-vahti Antonio Reguero onnistui torjumaan hyökkääjän yrityksen. 25. minuutilla puolestaan PS Kemin Rasmus Karjalainen kolisutteli vedollaan maalirautoja hyvän nousunsa jälkeen. 31. peliminuutilla nähtiin ottelun ensimmäinen onnistuminen. Karjalainen nousi jälleen RoPS-puolustuksen seuratessa vierestä ja laiturin jatko takakulmalle löysi Abdoulie Mansallyn, joka venytti pallon varmasti maalin perukoille Väisäsen estelyistä huolimatta. Näin tilanne ottelussa oli 1-0. Vielä jakson lopulla pääsi kotijoukkue hyvään tilanteeseen, mutta viime aikoina maaleja mättäneen Filip Valencicin laukaus meni kuitenkin aavistuksen maalin ohi. Muutama minuutti tämän jälkeen ottelun tuominnut Mikko Mörö vihelsi puoliajan päättyneeksi ja joukkueet marssivat tauolle kotijoukkueen 1-0 johtoasemassa.

Stavitski pelasi viimeisen vartin Lapin derbystä.
Toiselle 45-minuuttiselle tuli ensimmäistä puoliaikaa aktiivisempi ja enemmän prässäävä RoPS. 55. peliminuutilla joukkue onnistuikin tasoittamaan ottelun kulman jälkitilanteesta. Taylorin antaman kulman kotijoukkue onnistui puolittain purkamaan, mutta peliväline tuli suoraan Eetu Muinosen ulottuville, jonka tarkka pusku suuntautui kohti maalin vasenta kulmaa. Tilanteessa Väisänen oli kotijoukkueen pelaajien keskellä vielä ohjaamassa ja pallo meni kuin menikin verkon perukoille ja näin tilanne oli ilahdutavasti tasan 1-1! Maalin jälkeen RoPS sai enemmän otetta pelistä, kun taas kotijoukkueen askeleet olivat hieman hukassa. 72. minuutilla PS Kemi teki kaksi vaihtoa, kun kentälle Salazarin ja Karjalaisen tilalle kirmasivat Momodou Ceesay sekä Aleksi Gullsten. Vaihdot piristivätkin kotijoukkueen peliä viimeiseksi vartiksi. Myös RoPS vaihtoi 77. minuutilla, kun Timo Stavitski (kuvassa) tuli kentälle maalintekijä Väisäsen tilalle. Ja vielä 88. minuutilla Saku Ylätupa korvasi kentällä Muinosen. Lopussa RoPS sai mylläkkää aikaiseksi kemiläisten maalille ja pallon maaliinkin, mutta tämä Simo Roihan yritys tuomittiin paitsioksi. Näin aurinkoisessa säässä pelattu Lapin derby päättyi tasatulokseen 1-1 (1-0).

Ottelun päättyminen tasatulokseen oli kenttätapahtumiin nähden oikea tulos, vaikka kumpikaan joukkueiden valmentajista ei täysin tyytyväinen lopputulokseen ollut. Kummallakin joukkueella oli tilanteet ja etsikkoaikansa ottelun ratkaisemiseksi, mutta näin ei tällä kertaa käynyt. Tasapelin myötä Lapin herruus säilyy edelleen vankasti Rovaniemellä, vaikka Veikkausliigassa PS Kemi paremman maalieron turvin onkin RoPS:a kaksi sijaa ylempänä, ainakin vielä tällä hetkellä. Yksi asia mikä Palloseuran tulee myös ratkaista on se, että miten Addyn siirtyminen pois joukkueesta korvataan? Puolustukseen vaihtoehtoja ovat mm. nuori Lassi Järvenpää ja vielä nuorempi Juho Hyvärinen. Annetaanko jatkossa nuoriso-osastolle vielä enemmän luottoa vai etsitäänkö joukkueeseen kokeneempaa vahvistusta jo melko kapeaan puolustusosastoon? Siinäpä mietittävää RoPS:n johdolle ja päävalmentaja Juha Maliselle.

Seuraavan kerran RoPS on tulessa ensi viikon lauantaina (8.7.), jolloin Rovaniemen keskuskentälle vieraaksi saapuu sarjassa 11. sijalla oleva helsinkiläinen HIFK. Kyseessä on siis todellinen kuuden pisteen ottelu. Kyseinen kamppailu pelataan klo 17.00 alkaen. Silloin kaikki sankoin joukoin keskuskentälle kannustamaan RoPS voittoon!