sunnuntai 20. elokuuta 2017

HIFK kaatoi kotonaan RoPS:n

Emeka Eze pelasi lauantaina viimeisen ottelunsa RoPS-paidassa.
Rovaniemen Palloseura ei onnistunut toistamiseen saman viikon aikana ottamaan vieraspisteitä Helsingistä, sillä lauantaina HIFK oli kotikentällään maalin verran sinipaitoja parempi. Näin paikalle saapuneet 4705 saivat todistaa HIFK:n 1-0 (0-0) voittoa, mikä osaltaan kiristi kamppailua Veikkausliigan tyvipäässä. Helsinkiläiset ovat enää neljän pisteen päässä PS Kemistä, kun taas RoPS on sarjassa yhdeksäntenä, kahdeksan pistettä edellä HIFK:a.

RoPS matkusti siis jo toista kertaa saman viikon aikana pääkaupunkiseudulle sarjaotteluun ja suurin muutos avauskokoonpanossa oli uuden vahvistuksen eli Nathaniel Willin nouseminen ensimmäistä kertaa avaukseen, jossa hollantilainen korvasi ylämaille siirtyneen Charlie Traffordin. Samalla saatiin tietää myös se, että Palloseuran selkeä ykköskärki Emeka Eze siirtyy ottelun jälkeen Euroopan rahakkaammille pelikentille. RoPS:n saapuminen peliin koki myös omat haasteensa Finnairin koneen ollessa myöhässä aikataulustaan. Näin sinipaidat ehtivät Töölön jalkapallostadionille vasta vajaa tunti ennen pelin alkua! Kotijoukkue HIFK lähti 120v -juhlaotteluunsa lähes parhaalla kokoonpanollaan, sillä mukana avauksessa olivat niin Mika Väyrynen, Pekka Sihvola kuin Jukka Halme. Mikael Forssell sen sijaan aloitti pelin vaihtopenkillä Juho Mäkelän ollessa avauksessa mukana toisena kärkimiehenä.

Reguero esitti jälleen hyviä torjuntoja.
Ottelu alkoi RoPS:n lievällä hallinnalla ja heti ottelun alussa sinipaitojen Simo Roiha pääsi vetopaikkaan, mutta laiturin yritys meni vasemmalta maalin ohi. Viidennellä peliminuutilla oli Ezen vuoro päästä yrittämään maalia Timo Stavitskin oikealta lähteneen keskityksen jälkeen, mutta kotijoukkueen puolustus ehti päineen väliin estämään nigerialaisen maalintekoyrityksen. HIFK:n ensimmäiset paikat ensimmäisellä puoliajalla siunaantuivat Esa Terävälle ja Halmeelle, mutta nämä RoPS onnistui selvittämään maalivahti Antonio Regueron (kuvassa) johdolla. Vaarallisin tilanne RoPS:n maalilla nähtiin kuitenkin, kun Halmeen hyvä syöttö ulkosyrjällä keskellä puolustuslinjan väliin löysi Mäkelän. Konkarihyökkääjän laukoi vapaasta paikasta tarkasti kohti maalin vasenta alakulmaan, mutta Reguero venyi ilmiömäiseen torjuntaan pitäen luvut taululla 0-0:ssa. Näin tauolle poistuttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Simo Roiha nousemassa pallon kanssa.
Toinen 45-minuuttinen alkoi tasaisissa merkeissä kummankaan joukkueen kuitenkaan saamatta aikaan mitään vaarallista. 57. peliminuutilla RoPS teki ensimmäisen vaihtonsa, kun Lassi Lappalainen korvasi laidalla Roihan (kuvassa). Ja kohta vaihdon jälkeen kotijoukkue iski ottelun avausmaalin. Pelikellon näyttäessä 58. minuuttia, pääsi HIFK:n Sihvola kuin varkain maalipaikkaan RoPS:n puolustuksen suotuisalla avustuksella. Tilanteessa HIFK-vahti Carljohan Erikssonin pitkän avauksen jälkeen palloon ehti ensimmäisenä Sihvola, joka noin 20 metristä nosti upeasti pelivälineen maalin takakulmaan ohi Regueron. Tilannetta edelsi Juuso Hämäläisen ja Juho Hyvärisen epäröinti ja tämän jo kauden seitsemännen maalinsa tehnyt Sihvola käytti häikäilemättä hyväkseen. 69. minuutilla Juha Malinen teki toisen vaihtonsa, kun Will siirtyi vaihtoon ja Pablo Gonzalez hölkkäsi keskikentälle. Ja vielä 82. minuutilla Sakari Tukiainen korvasi kentällä Stavitskin. Kohta kentälle tultuaan Tukiainen pääsikin oivaan tasoituspaikkaan, mutta kärkimiehen yritys epäonnistui ja kotijoukkueen kannattajat saivat huokaista helpostuksesta. HIFK:n paras paikka tuli Forssellille, mutta kärkimiehen yrityksen RoPS:n Ivan Tatomirovic ja Anselmi Nurmela pystyivät blokkaamaan aivan maaliviivan läheisyydestä pallon kimpoillessa lopulta päätyviivan yli ja ohi RoPS:n maalin. Ottelun lopussa ei enää supervaarallisia tilanteita nähty ja näin Jari Järvisen vihelsi pelin päättyneeksi 1-0 (0-0) lukemiin.

Ottelun ei kokonaisuudessaan noussut unohtumattomien pelin sarjaan, sillä tilanteilla siinä ei juhlittu ja muutenkaan kummankaan joukkueen otteet eivät kentällä häikäisseet. Ottelu ratkesi käytännössä yhteen puolustuspään virheeseen, mutta toisaalta sinipaitojen hyökkäyksessäkin ruuti oli lauantaina enemmän kuin märkää. Ottelun yhteydessä kuultiin myös se seikka, että seitsemän liigamaalia joukkueelle tällä kaudella iskenyt Eze siirtyy joukkueesta ilmeisimmin Keski-Euroopan suuntaan koettamaan onneaan ja näin RoPS:n on tulevissa otteluissa keksittävä se, miten nigerialainen saadaan kentällä korvattua. Onko nyt viimein Sakari Tukiaisen mahdollisuus näyttää tasonsa? Koko kauden erittäin vähillä peliminuuteilla ollut hyökkääjä tullee saamaan elämänsä paikan näyttää, että onko hänestä avauksen pelaajaksi Palloseuraan. Toinen vaihtoehto kärkeen on Simo Roiha, joka on tällä kaudella pelannut kuitenkin lähinnä laiturin paikalla. Joka tapauksessa pelaajaliikenne joukkueessa on tällä kaudella ollut vähintäänkin vauhdikasta ja tämä on varmasti aiheuttanut RoPS:n päävalmentaja Juha Maliselle harmaita hiuksia.

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevana lauantaina (26.8.), jolloin Rovaniemen keskuskentälle vieraaksi saapuu kemiläisiä viime ottelussa nuijinut turkulainen FC Inter. Ottelu pelataan "keskarilla" klo 17.00 alkaen. Silloin kaikki paikan päälle näyttämään tukensa Palloseuralle ja kannustamaan kotijoukkue voittoon!