torstai 19. huhtikuuta 2018

RoPS jatkoi voittokulkuaan Kuopiossa

RoPS juhlii voittoaan.
Rovaniemen Palloseuran kiivas alkukauden ottelutahti sai jatkoa keskiviikkona, jolloin sinipaidat matkasivat Kuopioon Savon Sanomat Areenalle KuPS:n vieraaksi. Hienosti kauden aloittanut RoPS jatkoi hyviä otteitaan voittamalla 3123 katsojan edessä pelatun ottelun Juho Hyvärisen tekemällä viime hetken osumalla. Näin ottelun loppulukemiksi kirjattiin 0-1 (0-0), joiden ansiosta RoPS on voittanut kaikki kolme ensimmäistä Veikkausliigan kamppailuaan.

Joukkueen viimeinen lukko.
RoPS matkasi Pohjois-Savoon erinomaisessa terveystilanteessa, sillä kaikki pelaajat olivat käytettävissä otteluun. Tälläkin kertaa Toni Koskela aloitti tutulla aloituskokoonpanollaan ja miksipä muuttaa voittavaa joukkuetta. KuPS kierrätti tiukan sarjaohjelman johdosta aavistuksen kokoonpanoaan. Poissa kokoonpanosta oli mm. Ruben Gabriel, Deivydas Matulevicius sekä Stiwar Garcia. Ensimmäinen 45-minuuttinen alkoi kummankin joukkueen tarkalla pelillä ja vaarallisia tilanteita ei pelissä liukuhihnalta nähty. Kotijoukkueen Abdallah El Said pääsi kuitenkin kohtuulliseen paikkaan jo toisella peliminuutilla, mutta RoPS-toppari Leo Väisänen pääsi tilanteessa sopivasti väliin ja tilanteesta ei tullut mitään kulmapotkua vaarallisempaa Antonio Regueron (kuvassa) vartioman RoPS-maalin suulle. Kuopiolaiset hallitsivat osakseen peliä, mutta RoPS:n puolustus piti savolaiset poissa maalipaikoilta. Jakson edetessä RoPS pääsi entistä paremmin peliin mukaan. 22. minuutilla keskikenttämies Lucas Lingman pääsi hyvään vetopaikkaan Lassi Lappalaisen vasemmalta rakentamasta tilanteesta, mutta KuPS-vahti Otso Virtanen onnistui kuin onnistuikin torjumaan pomppivan laukauksen vasemmasta kulmasta sivulle. 30. peliminuutilla Lappalainen nousi kohti vastustajan rangaistusaluetta ja pääsi laukomaankin, mutta tämän tilanteen KuPS-puolustus blokkasi varmasti ja veto ei löytänyt tietään maalia kohti. Tauolle poistuttiin lopulta maalittomassa 0-0 tilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi niin ikään kotijoukkueen viedessä enemmän peliä. Kummallakin joukkueella oli tilanteita rakentaa ottelun avausmaali, mutta viimeiset ratkaisut olivat heikkoja. 51. minuutilla kotijoukkue pääsi nousemaan kohti maalia useamman miehen voimalla, mutta aikailu ja RoPS-vahti Regueron hyvä vastaantulo estivät maalin syntymisen. Vierasjoukkue teki hieman tämän jälkeen ottelussa myös tutut vaihtonsa. Ensin Filip Ivanovski korvasi kärjessä Simo Roihan, kun pelikello näytti 61. minuuttia. Kymmenen minuuttia tästä ja kapteni Antti Okkonen kirmasi kentälle kovaa raataneen Eetu Muinosen tilalle. Kun pelikello näytti 73. peliminuuttia, pääsi Lappalainen jälleen nousemaan omaa vasenta laitaansa ja laukomaan vaarallisesti, mutta Virtanen maalillaan torjui nuoren laiturin vedon varmasti.

Reguero ja Hyvärinen juhlivat.
Sinipaitojen viimeinen vaihto nähtiin 80. minuutilla Agnaldon siirtyessä vaihtoon. Hänen tilalleen laidalle juoksi Aapo Heikkilä. Lopussa peli oli kummaltakin hieman hätäistä ja huonoja syöttöjä nähtiin puoli ja toisin. Pelikellon näyttäessä täyttä aikaa, sai RoPS vasemmalta vapaapotkun Petteri Pennasen rikottua Taye Taiwoa. Erikoistilanteessa vastuuta otti Okkonen, joka asteli tilanteessa pallon taakse. Kotijoukkue onnistui purkamaan kapteenin antaman vapaapotkun, mutta ottelun tuominnut Ville Nevalainen määräsi vapaapotkun uudelleen annettavaksi Pennasen yritettyä kalastaa tilanteessa "kuoleva joutsen" -kaatumisellaan vapaapotkua keltapaidoille. Uudelleen annetussakin vapaapotkussa KuPS:n puolustus pääsi ensimmäisenä palloon purkaen sen kuitenkin rangaistusalueen rajan tuntumaan Hyväriselle. RoPS:n oma kasvatti nousi röyhkeästi boksin sisään oikealle laukoen pallon Hamed Coulibalyn ja muun pelaajamassan ohi vastustamattomasti kohti KuPS-maalin vasenta kulmaa. Peliväline löysi kuin löysikin tiensä perille ja ottelun avausmaali oli totta! Näin tilanne oli 0-1 ja kentälle nähtiin nuoren Hyvärinen (kuvassa) hieno volttituuletus onnistumisen merkiksi. Kohta tämän jälkeen peli vihellettiin päättyneeksi lukemiin 0-1 (0-0), joiden ansioista RoPS otti täydet kolme pistettä mukaansa Kuopiosta.

Kokonaisuudessaan pelin taso ei noussut milloinkaan kovin korkeaksi ja tempokaan ei usein päätä huimannut. RoPS:n käskyttäjä Koskela sanoikin ottelun jälkeen, että alkukauden kiivas ottelutahti näkyi kummankin joukkueen kohdalla väsyneiden pelaajien huonoina ratkaisuina kummassakin päässä kenttää. Silti on huomioitavaa, että RoPS kairaa nyt pisteitä pussiinsa hurjaa tahtia ja on sarjassa HJK:n kanssa kärjessä ns. puhtaalla pelillä. Vierasjoukkueen parhaimmistoa oli varmaotteinen maalivahti Antonio Reguero, joka piti jälleen maalinsa puhtaana. Myös kaksikko Lappalainen-Lingman näytti jälleen vaarallisuuttaan hyökkäyspäässä. Huomionarvoista on myös Hyvärisen väkevät otteet laidallaan ja tietenkin upea ottelun ratkaissut viimeistely. KuPS:n selkeästi näkyvin ja osaavin pelaaja ottelussa oli egyptiläinen Abdallah El Said, jonka aivoituksiin kanssapelaajat eivät aina ehtineet mukaan.

Seuraavan kerran RoPS pelaa jo tulevana sunnuntaina (22.4.), jolloin Rovaniemen keskuskentälle vieraaksi Lapin derbyyn saapuu PS Kemi. Ottelu alkaa keskarilla klo 16.00 alkaen ja portit aukeavat peliin tuntia ennen aloituspotkua. Hieno jalkapallosunnuntai siis odotettavissa. Ja Lapin herruus, se valtikka jääköön Rovaniemelle!