sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Ryöstöretki Vaasaan

Lassi Lappaisen johto-osuma on syntynyt!
Vauhdikkaasti kotivoitolla sarjakautensa aloittanut Rovaniemen Palloseura jatkoi positiivisia otteitaan lauantaina Vaasassa, jossa sinipaidat kaatoivat Lassi Lappalaisen maalilla VPS:n. Loppulukemiksi Elisa Stadionilla kirjattiin näin 0-1 (0-1).

RoPS pääsi lauantain otteluun tilanteessa, jossa kaikki sopimuspelaajat olivat käytettävissä, mukaanlukien uusin vahvistus, kokenut makedonialainen hyökkääjä Filip Ivanovski. Vaasalaisten riveistä ottelusta puuttuivat vielä Juho Lähde, Steven Morrissey sekä Joonas Vahtera. Poissaoloista huolimatta kotijoukkue sai kentälle vahvan ryhmittymän kokoneiden Sebastian Strandvallin ja Juha Hakolan johdolla.

Lappalainen pelasi jälleen vahvasti.
Itse ottelu alkoi siitä, mihin viime viikolla jäätiin eli RoPS:n hyvällä pelillä. Peliväline liikkui hyvin pelaajalta pelaajalle ja joukkue näytti olevansa valmis kamppailuun heti alusta alkaen. 13. peliminuutin kohdalla Leo Väisänen syötti millintarkasti läpi kentän vasempaan laitaan Lappalaiselle (kuvassa), joka hienon haltuunoton jälkeen syötti keskelle Lucas Lingmanille, jonka jatko meni kuitenkin Elhadji Cissen ja tolpan kautta väljemmille vesille. Pari minuuttia tästä ja Taye Taiwo väläytteli laukaisuvoimaansa. Laitapakin tykki reilusta 25 metristä annetusta vapaapotkusta suuntautui kuitenkin reilun metrin oikealta ohi Samu Volotisen vartioiman VPS-maalin. 23. minuutilla nähtiin sitten ottelun avausmaali. Tällä kertaa Lingman syötti vasemmalle Lappalaiselle, jonka laukaus röyhkeän nousun jälkeen meni Timi Lahden kautta vastustamattomasti maalin perukoille. Näin tilanne oli 0-1! Maalin jälkeenkin RoPS piti peliä hyvin hallussaan. Puoliajan loppua kohti VPS paransi hieman peliään, mutta Hakolan heppoista yritystä lukuun ottamatta kotijoukkue ei tilanteita pystynyt juuri RoPS:n maalille rakentamaan. Näin tauolle poistuttiin 0-1 lukemissa.

Reguero piti maalinsa puhtaana.
RoPS teki toisen puoliajan alkuun ensimmäisen vaihtonsa, kun Aapo Heikkilä korvasi laidassa Agnaldon. Brasilialainen otettiin varotoimena kentältä pois, jotta mitään loukkaantumista ei syntyisi. Toinen 45-minuuttinen näytti, että kotijoukkuekin sai paremmin pelikirjansa kasaan ja tämän johdosta RoPS joutui enemmän vartioimaan omaa päätänsä ja keskittymään puolustamiseen. 54. peliminuutilla Wato Kuate pääsi kuitenkin ampumaan kaukaa, mutta keskikenttämiehen yritys meni hieman vasemmalta maalin ohi. Kun peli oli edennyt 62. peliminuutin kohdalle, pääsi Strandvall tykittämään vapaapotkusta. Tämän tilanteen RoPS-vahti Antonio Reguero (kuvassa) pystyi kuitenkin torjumaan ja tilanne säilyi 0-1:ssä. Kun peli oli edennyt 67. minuutille, RoPS:n Ivanovski sai ensikosketuksensa Veikkausliigaan juoksemalla kentälle Simo Roihan tilalle. Pelin ollessa jo 73. minuutilla pallo pelattiin ensimmäistä kertaa Regueron selän taakse, mutta maali hylättiin Ibrahima Gueyen pelattua tilanteessa palloa selvästi kädellään. Tuloksena maalin sijaan oli ansaitusti keltainen kortti kotijoukkueen pelaajalle. 77. minuutilla nähtiin sinipaitojen kolmas ja viimeinen vaihto, kun ottelun avausmaalin syöttänyt Lingman siirtyi vaihtoon ja RoPS-kapteeni Antti Okkonen kirmasi kentälle. Vielä ottelun lopussa Vepsu yritti kaikin keinoin rakentaa paikkaa tasoitusosumalle, mutta RoPS:n tarkka joukkuepuolustus piti kuitenkin pintansa Regueron johdolla ja näin pelikellon näyttäessä täyttä aikaa ottelun tuominnut Mikko Leino vihelsi pelin päättyneeksi 0-1 (0-1) lukemiin.

RoPS juhlii kolmea sarjapistettä.
RoPS on aloittanut kauden mainiosti, kaksi ottelua ja kaksi voittoa. Lauantaina RoPS pelasi järkevästi tehden juuri sen, mitä tarvitsi. Tuloksena oli kolme vieraspistettä kentältä, jossa RoPS ei ole vuosikausiin juhlinut. Ottelun jälkeen tuuletuksista nähtiin, mitä voitto joukkueelle merkitsi ja millainen henki pelaajien kesken on. Tästä on hyvä jatkaa!

Kauaa sinipaidat eivät ehdi pelin jälkeen hengähtää, sillä seuraavan kerran RoPS pelaa jo tulevana keskiviikkona, jolloin joukkuen matkaa Kuopioon ottamaan mittaa KuPS:sta. Ottelu pelataan Savon Sanomat Areenalla klo 18.30 alkaen. Tsemppiä RoPS!